2000 de lei vor primi mamele sărace pentru noul născut!

Laura

Potrivit Agerpres, reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene susțin faptul că, mamele cu posibilități materiale reduse vor primi tichete sociale în valoarea
de 2000 de lei în primele 3 luni de la naștere.

Astăzi, 2 august 2021, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a lansat în consultare publică proiectul de HG care va reglementa modul prin care vor fi acordate trusourile pentru nou-născuţi, de care vor beneficia mamele cu posibilităţi materiale reduse. Potrivit propunerii, sprijinul financiar, constând în tichete sociale în valoare de câte 2.000 lei/nou născut, va fi susţinut din fonduri europene, prin Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) şi va putea acoperi achiziţia de alimente, scutece, îmbrăcăminte sau articole sanitare şi medicale pentru mamă şi copil„, precizează sursa citată.

Aceste tichete se vor acorda mamelor cărora le este stabilit, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza prevederilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat; mamelor din familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei mamelor minore; mamelor care se află în situaţie de risc (exemplu: persoanele cu dizabilităţi); mamelor aflate temporar în situaţii critice de viaţă (victime ale calamităţilor, violenţei domestice, persoane dependente, etc.) şi/sau care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate (exemplu – fără locuinţă); mamelor care nu deţin acte de identitate şi nu pot accede la drepturile civile.

Tichetele sociale/cardurile pot fi utilizate la comercianţii parteneri înscrişi în acest program social. Proiectul de HG poate fi consultat pe pagina de Internet a MIPE iar propunerile şi recomandările pot fi transmise acestei instutuții până la data de 12 august.

                                                                                                 Sursa – www.stiripesurse.ro

                                                                              Sursa fotografiilor – www.pixabay.com

Share this Article
servere vps gazduire web servere dedicate