44 de sportivi suspendați de agenția antidoping din Kenya

SocialNews

Un total de 44 de sportivi, printre care atleţi, fotbalişti şi înotători, au primit, luni, suspendări de la un an până la interdicţie pe viaţă din sportul lor.

În Kenya, cazurile de dopaj au fost mereu frecvente, iar aproximativ o sută de sportivi au fost sancţionaţi în ultimii cinci ani, potrivit news.ro.

Michael Saruni, un atlet în vârstă de 29 de ani, specializat la 800 m, a primit o suspendare de patru ani pentru că, printre altele, a cerut unei alte persoane care îi semăna să facă un test antidoping în numele său în timpul selecţiilor kenyene pentru Campionatele Mondiale şi Jocurile Commonwealth-ului de la Nairobi din iunie 2022.

Semifinalist la Jocurile de la Tokyo, el a negat că ar fi fost convocat de responsabilii cu testele. El fusese suspendat provizoriu din ianuarie 2023.

În martie anul trecut, directorul AIU (Unităţii de Integritate a Atletismului), Brett Clothier, a avertizat, în timpul unei vizite în Kenya, că agenţia îşi intensifică anchetele şi controalele în această ţară.

 Sursa

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate