5 moduri de relaxare in timpul liber

SocialNews

Timpul este probabil cea mai valoroasă resursă umană, iar când aveți câteva ore libere în weekend sau seara când ajungeți de la serviciu, este important să găsiți modalități simple și practice de relaxare.

Chiar și o oră de a opri totul și de a face ceea ce iubești face minuni pentru tonul și starea ta de spirit. Prin urmare, vă puteți relaxa în intimitatea casei dvs. fără a fi nevoie de multe lucruri.

De exemplu, în această postare de blog, veți afla că vă puteți relaxa ascultând muzică, făcând exerciții de relaxare sau folosind remedii naturale cu efecte calmante precum uleiul de CBD (canabidiol).

Iată mai multe exemple de metode de relaxare care merită folosite.

Practicați meditația mindfulness

Meditația Mindfulness este despre a trăi în momentul prezent. Fii conștient de respirația ta și fii atent la cele mai subtile gânduri. A face acest lucru timp de cel puțin 30 de minute în fiecare zi vă va ajuta să vă relaxați și să vă observați într-un mod pe care nu l-ați mai avut niciodată.

Exercițiu de relaxare musculară

În această tehnică, vă întindeți pe spate cu ochii închiși și vă vizualizați corpul. Începi să relaxezi fiecare categorie de mușchi de la vârful picioarelor până la coroana capului. Relaxarea volitivă este un exercițiu perfect pentru acele momente în care vă simțiți obosit și doriți să vă reîmprospătați energia. Se poate face acasă seara, înainte de culcare sau în weekend.

Citește o carte

Renunțarea la toate dispozitivele care emit lumină albastră, despre care se știe că are un efect stimulator asupra creierului și citirea unei cărți este o adevărată sursă de relaxare. Evadarea din poveștile personajelor de carte este o modalitate excelentă de a ameliora stresul cotidian. În plus, citirea antrenează mintea și crește inteligența.

Ia-ți timp doar pentru tine

Dacă faci parte dintr-o familie numeroasă sau ai colegi de cameră, cu siguranță simți nevoia să fii singur uneori. Momentele de singurătate pe care ți le permiți din când în când sunt necesare pentru recalibrare, calmare sau pur și simplu petrecere cu tine însuți. În aceste intervale, puteți, de exemplu, să faceți o listă a obiectivelor pe care doriți să le atingeți, să meditați sau să le scrieți în jurnal.

Joacă jocuri interactive sau construiește un puzzle

Sunt sigur că aveți jocuri precum Remi, Monopoly, Cards, Activity sau Catan de care vă puteți bucura împreună cu familia. Așa că ștergeți praful de pe ei și mobilizați toți membrii casei pentru a juca unul dintre aceste jocuri. În acest fel, vă veți relaxa și vă veți distra. De asemenea, puteți aspira să creați un puzzle din multe piese.

Sursa – www.ciao.ro

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
servere vps gazduire web servere dedicate