5 motive pentru care Line 6 Helix ar putea deveni cel mai bun prieten al chitarei tale

Evans

Când am pus mâna pentru prima dată pe HELIX de la Line 6 , nu eram sigur cât de mult îl voi folosi. La urma urmei, aveam o mulțime de amplificatoare, pedale și o mulțime de plug-in-uri grozave pentru simulatoare de software. Câteva luni mai târziu, a devenit un element de bază absolut în arsenalul meu de sunete de chitară pentru lucrul în studio. Iată o privire la 6 motive. 

1. MAGAZIN DE SOIURI

Această cutie este ca și cum ai avea un magazin de bomboane plin de sunete foarte utilizabile. Mi se pare incredibil de inspirat să trec prin presetări în timp ce joc și să văd ce funcționează pentru nevoile mele. În calitate de compozitor TV, am nevoie de multe de toate, iar acest lucru mi-a oferit o mare varietate, de la schimbări curate și funky până la schimbări uriașe de ton până la lucruri dure și grele. 

În interior sunt 45 de amperi, 30 de cabine, 16 microfoane și 70 de efecte, toate la picioarele tale sau la îndemâna degetelor. Un alt lucru care este important pentru mine este că există o mulțime de I/O. Ai ieșiri stereo de 1/4”, ieșiri XLR stereo, ieșiri AES/EBU și I/O digitale S/PDIF, I/O MIDI, Variax, ieșiri stereo pentru pedale de expresie de 1/4”, ieșire CV de 1/4” , comutare de amplificator extern de 1/4”, intrare XLR pentru microfon, intrare pentru chitara de 1/4”, intrare auxiliară de 1/4”, comenzi externe de 4 1/4” și patru reveniri de 1/4” și USB tip B pentru conectivitate la computer . Pot chiar să-mi conectez pedala externă la ea și să folosesc efectele prin care sunt obișnuit să cânt. 

Are un ecran LCD color de 6,2 inchi și 12 comutatoare sensibile la atingere pentru editare, împreună cu 10 butoane rotative robuste. Mergând mai departe, există o pedală de expresie încorporată pentru controlul volumului, wah-ului sau parametrilor de amplificare/efecte. 

Au fost deja multe cazuri în care compuneam și mă gândeam, hmm, ce sunet va funcționa pentru asta? Trecând printr-o grămadă de presetări Helix, am găsit răspunsul de fiecare dată. 

2. PENTRU ADANC – SAU NU

Nu am întotdeauna timp să mă aprofundez în setări pentru a obține sunete. Am nevoie de acel șurub de inspirație imediat și nu vreau să modific prea mult. 

Helix a fost proiectat să apuce rapid un buton sau două (sau niciunul) și să formeze lucrurile importante – cum ar fi câștigul, setările EQ și parametrii efectului. Sunt disponibile instantaneu pe ecranul de pornire, care poate fi afișat în orice moment prin simpla apăsare a butonului ecranului de pornire.  

  Avantajele unui studio de înregistrare profesional față de studioul dvs. de acasă

Îmi place faptul că pot obține tonuri grozave imediat și nu trebuie să sape în cutie. Uneori nu schimb nimic, doar redau presetarea. Acesta este o mărturie pentru designeri care – pentru mine – erau, evident, jucători care știau ce fac. 

Cu toate acestea, atunci când aleg să merg mai adânc, pot. Mai bine, ei au făcut acest lucru ușor. Doar atingeți un efect și se mapează automat pe ecranul de pornire color. Puteți accesa la stânga sau la dreapta pentru a ajunge la mai multe setări etc. Dacă nu vă place să folosiți degetele, puteți intra în modul Pedal Edit, unde puteți utiliza pedalele pentru a modifica câte un parametru, sau puteți intra în Stomp. Modul Footswitch pentru a comuta între valorile parametrilor sau pentru a activa și dezactiva blocurile de efecte. 

Voi recunoaște că mai am mai multe de învățat despre flexibilitatea și varietățile tonale disponibile, dar sunt de fapt încântat să îmi iau timp și să fac asta. De fiecare dată când stau cu această cutie, învăț puțin mai multe despre ea. 

3. SCOP DUBLU

La o sesiune recentă la Clubhouse Studios din Rhinebeck, NY, am folosit Helix împreună cu amplificatoarele mele. A trebuit să fac o grămadă de indicii dure și grele pentru un spectacol de sport de rețea și mi-am ales coarda Ibanez 7 (ca să pot avea mârâitul Low B). 

Deoarece îmi place să-mi dublez toate părțile de chitară, am avut capul meu Mesa Boogie MKIV și o cabină Orange 4X12 pentru o parte. Pe el erau două Shure SM57, un Sennheiser 421 și o panglică AEA N8. Aș urmări partea (în direct cu toboșarul) și apoi o dublam imediat.

Pentru dublu, pur și simplu m-am conectat la Helix-ul meu, care rula XLR în 2 cutii directe, printr-un preamplificator bun. Mi-aș alimenta sunetele amplificatorului în urechea stângă și Helix în cea dreaptă. Ceea ce am observat a fost că Helix era mai strălucitor și mai clar, păstrând totuși distorsiunea grea pe care mi-o doream. Amplificatorul era mai întunecat și mai gros. Cele două tonuri diferite s-au complimentat reciproc și au creat un sunet de chitară serios rău. 

4. TUNER

Helix are cel mai tare tuner din domeniu. Tot ce faceți este să țineți apăsat comutatorul TAP până când apare ecranul Tuner. Loviți-vă nota pe orice instrument, orice coardă, iar barele se vor aprinde în roșu dacă sunteți ascuțit sau plat (stânga sau dreapta) sau verzi când sunteți în ton. 

  Descoperiți noua platformă de marketing Google care promite să vă revoluționeze strategia de marketing

În plus, puteți seta decalaje ale corzilor pentru nevoile ușor neacordate sau chiar să o setați pentru a direcționa Helix către propriul dvs. stomp sau tuner de rack atunci când țineți apăsat comutatorul de picior. 

5. EDITARE PE ECRAN

După cum am menționat mai sus, există un afișaj LCD de 6,2 inchi 800X400 pentru a vă ajusta sunetele. Sub acestea se află 6 butoane inteligente de editare și 12 comutatoare cu picior sensibile la atingere. Când spun sensibil la atingere, vreau să spun serios. Tot ce trebuie să faceți este să apăsați butonul cu vârful degetului și ecranul răspunde imediat la acea setare, inclusiv la culoarea relevantă (greu de crezut cât de util este).  

O altă modalitate de a ajunge la sunete este cu software-ul Helix Edit nou lansat. Acest lucru vă permite să lucrați pe ecranul computerului pentru a edita sunetele într-un mod util, vizual. Puteți personaliza, edita și salva sunetele chiar pe desktop, atâta timp cât aveți conectat USB. 

 

 

Recomandari:

Google clarifică cele mai bune practici de examinare a produselor
A trece la curent cu viteza paginii: de ce este atât de important în 2022
Cum am îmbunătățit masiv SEO cu link-uri interne și texte ancora
9 semne că ai nevoie de un site web nou (rapid!)
Rentabilitatea investiției rețelelor sociale: înțelegeți dacă acțiunile dvs. pe rețelele de socializ...
Înțelegeți ce este KPI și aflați cum vă poate ajuta să vă măsurați rezultatele de marketing
Care sunt criteriile remarcabile ale aspiratoarelor cu filtrare prin apa?
Instagram poate lansa o nouă funcționalitate de apeluri vocale și conferințe video
Ajustati-va iluminarea pentru declaratii
Cel mai bun salon de masaj din Bucuresti - Baliss Spa
Ajungeți pe prima pagină Google și creșteți-vă traficul cu aceste 5 tehnici avansate de SEO
Procedura unui masaj de relaxare. Caracteristici. Tehnica. Contraindicații.
Parfumuri din Golf cu Emirate Note
Ce este rentabilitatea investiției în marketing de conținut: învață să calculezi și să-ți măsori str...
Descoperă noile funcții de cumpărături Instagram!
Secretul pentru care arabii au cele mai rafinate parfumuri!
Cele mai Bune Practici pentru Pagina de Destinație: Ghid pentru începători pentru crearea paginilor ...
Elitium Expert Credit: Navigând Cu Încredere Prin Labirintul Finanțelor Prin Servicii Bancare Person...
Google lansează eticheta de titlu în Google Images pentru a facilita căutări mai vizuale
Beneficiile unui VPS Servere: deblocarea puterii serverelor dedicate

Share this Article
Leave a comment