60.000 de cutii metalice conține colecția unei doamne în vârstă de 83 de ani din Belgia!

SocialNews

În Belgia, o colecţionară în vârstă de 83 de ani a strâns, timp de 30 de ani, aproape 60.000 de cutii metalice din diferite colţuri ale lumii, relatează Reuters.

Este vorba despre Yvette Dardenne și colecția acesteia de cutii! Cutiile colorate, înghesuite până la tavan, conţineau odată de la ciocolată, bomboane sau cafea, la orez, tutun, talc şi cremă de pantofi. Unele cutii provin chiar din India.

Colecţia, care în prezent ocupă patru locuinţe, a început cu o cutie de ciocolată Cote d’Or, decorată cu pictura unei fete blonde cu o pălărie albastră, a povestit pentru Reuters doamna Dardenne. Cutiile din metal sunt depozitate într-o moară medievală pe care o deţine aproape de casă.

”Nu am fost nicăieri. Nu am călătorit. Oamenii cred că am călătorit în multe locuri. S-a aflat cu rapiditate (că eu colecţionez cutii). Câteodată, imediat după ce soţul meu pleca la birou, cineva apărea ca să-mi ofere câte ceva”, a povestit Dardenne, care locuieşte în Grand-Hallet, din provincia belgiană Liege.

Una dintre cele mai preţioase elemente ale colecţiei este o cutie bogat ornamentată datând din 1868, cu o emblemă reprezentând doi cai pe capac, şi destinată biscuiţilor Huntley & Palmers, fabricaţi la Reading, Anglia.

Piesa este considerată prima cutie litografiată, spune Dardenne. Colecţia dânsei poate fi vizitată de către persoanele interesate, cu programare în prealabil.

                                                                          Sursa – www.stiripesurse.ro
                                                        Sursa fotografiilor – www.pixabay.com

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate