7 tipuri de durere pe care nu trebuie să le lăsați netratate.

SocialNews
„Patologiile ortopedice sunt des întâlnite în rândul pacienților. Mulți dintre ei ajung în cabinet în momentul în care durerile chinuitoare îi împiedică să-și ducă la bun sfârșit activitatea zilnică. Stilul de viață, sedentarismul, alimentația nesănătoasă, înaintarea în vârstă sunt factori declanșatori în cazul afecțiunilor de la nivelul articulațiilor sau ale coloanei vertebrale.”

, explică dr. Tarek Nazer, chirurg Ortopedie și Traumatologie.

7 tipuri de durere pe care nu ar trebui să le lăsați netratate

Care sunt posibilele afecțiuni „anunțate” de durerile comune pe care le experimentăm fiecare dintre noi? Un chirurg ortoped va face o evaluare a situației la îndemână.

Durerile de cap, de exemplu, pot fi rezultatul unei afecțiuni situate în coloana cervicală și, dacă este prezentă durere de gât, s-ar fi instalat spondiloza cervicală.

„Spondiloza cervicală se mai numește artroză cervicală. Este o afecțiune care implică modificări ale oaselor, discurilor și articulațiilor gâtului. Aceste modificări sunt cauzate de uzura normală a îmbătrânirii. Odată cu înaintarea în vârsta, discurile coloanei cervicale se descompun treptat, pierd lichid și devin mai rigide. Spondiloza cervicală apare de obicei la persoanele de vârstă mijlocie și vârstnice. Ca urmare a degenerarii discurilor și a altor cartilaje, se pot forma pinteni sau creșteri anormale numite osteofite pe oasele gâtului”

, explică specialistul.

Durerile de spate, de asemenea foarte frecvente, pot fi rezultatul rănirii ligamentelor, articulațiilor sau discurilor. De asemenea, organismul răspunde la leziuni cu un răspuns inflamator de vindecare. Chiar dacă inflamația pare minoră, poate provoca dureri severe.

Durerea de cot, pe de altă parte, poate fi cauzată de tendonită sau artrită diagnosticată, iar durerea de genunchi poate fi un simptom al osteoartritei, bursitei sau sângerărilor articulare.

Dureri semnificative pot fi resimțite și la baza piciorului. Dacă disconfortul apare la nivelul gleznei, specialistul suspectează un diagnostic de osteoartrită, gută, inflamație a nervului sciatic, artrită spastică sau chiar un blocaj al vaselor de sânge.

În schimb, durerea călcâiului anunță deplasarea fasciei plantare, cauzată de deteriorarea ligamentului din talpă.

Sursa – www.ciao.ro

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
servere vps gazduire web servere dedicate