9 moduri de a verifica site-ul dvs. este accesibil

Evans

Accesibilitatea este esențială pentru orice proiect web modern. Nu este doar pentru că este lucrul corect de făcut. Este, de asemenea, lucrul potrivit pentru afacerea dvs. Se estimează că 1 din 5 persoane are un anumit tip de dizabilitate. Și acesta este un public uriaș pe care ați putea să nu reușiți să ajungeți.

Persoanele cu dizabilități se bazează adesea pe internet mai mult decât persoanele fără dizabilități, deoarece uneori le poate fi mai ușor să navigheze pe web decât în ​​lumea fizică. Și nu doar persoanele cu dizabilități beneficiază de un site web accesibil, ci ajută oamenii într-o mare varietate de situații.

Dacă utilizatorul dvs. are o conexiune lentă, un braț rupt, dislexie, este în vârstă sau navighează pe web la locul de muncă, standardele de accesibilitate pot fi cheia pentru ca aceștia să poată utiliza site-urile dvs. web și aplicațiile mobile.

Pe scurt: accesibilitatea web este pentru toată lumea.

De aceea, fiecare agenție digitală bună are accesibilitatea încorporată în procesele lor. Clienții nu ar trebui să fie nevoiți să o solicite sau să o specifice ca o cerință pe site- ul lor informativ .

Dar care sunt standardele de accesibilitate a site-urilor web?

Și cum poți testa accesibilitatea site-ului web pe propriul tău site? 

1. Navigare prin tastatură

Mulți utilizatori nu folosesc mouse-ul pentru a naviga. Acest lucru se poate datora faptului că sunt incapabili din punct de vedere fizic, pentru că au o deficiență de vedere sau ar putea fi pentru că țin și un copil în brațe în timp ce navighează.

Indiferent de motiv, acești utilizatori tind să se bazeze pe navigarea de la tastatură pentru a deplasa prin site. 

Acești utilizatori vor folosi în principal tasta Tab pentru a naviga pe site, precum și tastele Săgeată, Spațiu și Enter pentru a selecta opțiuni.

Cele mai importante lucruri de luat în considerare pentru navigarea cu tastatură sunt:

  • Crearea unei ordine de tab-uri logice, nu aveți utilizatori să sară peste toată pagina
  • Asigurați-vă că toate linkurile, butoanele și elementele de formular sunt utilizabile cu tastatura
  • Aveți o stare Focus care arată vizual unui utilizator de tastatură pe ce element se concentrează în prezent

Cum se verifică: testare simplă de utilizator. Puteți naviga prin site și face tot ce aveți nevoie fără a utiliza mouse-ul?

 

2. Compatibilitate cititor de ecran

Tehnologiile de asistență, cum ar fi cititoarele de ecran, sunt adesea folosite de persoanele cu deficiențe de vedere sau care sunt orbi. 

Ele pot fi folosite și de persoanele care se luptă cu cititul, de exemplu, dacă cineva are dislexie severă.

Există o mulțime de software-uri diferite de citire a ecranului și fiecare dintre ele funcționează ușor diferit.

Vestea bună este că, dacă vă construiți aplicația web în mod corect, vă veți asigura că site-ul dvs. este utilizabil de majoritatea cititorilor de ecran în majoritatea timpului, fără probleme grave.

Cealaltă veste bună este că aceste standarde sunt cele mai bune practici pentru construirea unui site web ORUM, așa că nu depuneți niciun efort suplimentar pentru a vă asigura că site-ul dvs. este accesibil. 

O victorie pentru toată lumea!

Cum să creați pentru cititoarele de ecran:

  • Ordonarea logică va fi din nou de mare ajutor
  • Textul alternativ descriptiv ajută utilizatorii să înțeleagă ce sunt imaginile și oferă un context mai bun site-ului
  • De asemenea, etichetele de titlu și titlu îi ajută pe utilizatorii cu cititoare de ecran. Ei trec adesea la secțiunile de conținut folosind anteturi, așa că, acolo unde este posibil, acestea ar trebui să ofere o descriere bună a conținutului de mai jos
  • Repere și secțiuni de pagină pot fi definite folosind repere ARIA și elemente de secționare HTML5, care le spune cititorilor de ecran ce este fiecare secțiune a site-ului

Cum se verifică: testarea simplă a utilizatorului cu cititorul de ecran încorporat al unui browser ar trebui să semnaleze orice probleme majore.

 

3. Contrast de culoare

Contrastul de culoare poate fi foarte important pentru cei cu vedere parțială, precum și pentru cei daltonici.

Fără un contrast suficient de mare între text și culorile de fundal, conținutul poate fi dificil de distins sau de citit corect. 

Desigur, cu cât textul este mai mare și mai îndrăzneț, cu atât devine mai ușor, dar este esențial să verificați culorile pe care le utilizați pentru a vă asigura că nu puneți viața grea utilizatorilor.

Cum se verifică: Ne place să folosim verificatorul de contrast al culorilor Deque University . Vă oferă exemple de text mari și mici folosind culorile dvs., cu stări de Sus/Eșec simplu de înțeles.

 

4. Zoom

Dimensiunile mici ale fonturilor pot fi problematice. Dar chiar și cu un font de dimensiune bună, unii utilizatori cu vedere parțială sau dislexici ar putea găsi mai ușor să mărească pentru a citi conținutul de pe site-ul dvs.

Acest lucru va face mult mai ușor de citit – dar înseamnă că site-ul dvs. accesibil trebuie configurat pentru fonturi mărite.

O problemă cu adevărat comună cu zoom-ul doar text este suprapunerea conținutului sau tăiat de design. 

Dar un design responsiv corespunzător ar trebui să permită site-ului să se adapteze la un zoom numai text sau complet al site-ului, folosind unități relative pentru containerele de text și având un aspect de design spațios, cu flexibilitatea de a schimba pentru fonturi mărite.

Cum se verifică: Fiecare browser are o funcție de zoom doar text sau un program de completare pe care îl puteți folosi pentru a verifica.

 

5. Subtitrări video

Unul frumos, simplu aici! Asigurați-vă că orice videoclip pe care îl furnizați include subtitrări pentru surzi, cu probleme de auz sau pur și simplu pentru persoanele care nu doresc să aibă sunet.

Majoritatea oamenilor au avut o experiență incomodă de birou de a accesa o pagină web și sunetul se aude. 

Cu subtitrări, oamenii nu au nevoie de sunet pentru a înțelege și a se bucura de videoclipul tău.

De asemenea, poate fi util să oferiți o transcriere ca alternativă – care este o opțiune bună și pentru podcasturi.

Cum se verifică: nu, doar vizionați videoclipul și vedeți dacă există subtitrări!

 

6. Redare automată

O altă problemă de accesibilitate video este redarea automată. 

Nu numai că poate fi o mare enervare pentru utilizatorii care ar putea să nu doresc ca videoclipul dvs. să fie redat automat, ci este o problemă mare pentru persoanele care ar putea folosi cititoare de ecran.

Dacă cititorul de ecran vorbește în timp ce un videoclip este redat automat, este incredibil de dificil să îl auzi.

Ca să nu mai vorbim că îți devorează și datele dacă ești pe un dispozitiv mobil.

Cum să verificați: nu este chiar una dificilă – vedeți doar dacă videoclipul dvs. se redă automat când vizitați pagina și, dacă o face, dezactivați-l!

 

7. Titluri

Titlurile corecte pot fi de mare ajutor pentru accesibilitate, deoarece oferă indicatoare pentru conținutul de pe site.

Asigurarea că conținutul dvs. este codificat corect cu etichete de titlu oferă o structură și ierarhie conținutului pe care cititorii de ecran le pot înțelege cu ușurință.

De asemenea, ajută persoanele cu deficiențe de vedere, dislexie sau dizabilități cognitive, deoarece descompun textul în bucăți mai mici, care sunt mai ușor de citit vizual și mai ușor de înțeles.

Cum se verifică: Asigurați-vă că titlurile au marcarea corectă a titlurilor HTML – și asigurați-vă că începeți cu h1 pe fiecare pagină! Acesta este, de asemenea, ceva care va fi semnalat de un verificator bun de accesibilitate web (mai multe despre asta la punctul 9!).

 

Linkurile descriptive pot fi foarte utile pentru persoanele care folosesc cititoare de ecran, dar chiar și utilizatorii grăbiți pot beneficia masiv de un text ancorat bun .

Un link care vă invită să citiți ghidul nostru SEO aprofundat pentru începători , este mult mai bine decât să folosiți un „ click aici ”.

Cum să verificați: luați conținutul conectat în mod izolat – înțelegeți exact ce veți vedea după ce faceți clic pe el? Atunci munca ta aici este gata.

 

9. Audit automatizat de accesibilitate

Cea mai bună modalitate de a vă asigura că site-ul dvs. este într-adevăr accesibil este să țineți cont de acesta cu un verificator adecvat de accesibilitate a site-ului.

Ne place setul de instrumente de testare a accesibilității web axe , pe care îl puteți folosi pe tot parcursul procesului de construcție pentru a fi la curent cu orice probleme de accesibilitate.

Amintiți-vă, totuși, instrumentele automate nu pot fi 100% precise și pot da rezultate false pozitive, așa că este important să luați în considerare contextul oricăror recomandări pe care le fac.

 

Dar cheia oricărui software de accesibilitate este că construiți accesibilitatea în inima proceselor dvs. de dezvoltare pentru tot ceea ce faceți, de la cel mai mic site web pentru broșuri până la cel mai complex sistem web.

Share this Article
servere vps gazduire web servere dedicate