A fost închisă termocentrala Mintia!

Laura

În noaptea de luni spre marți, în mod oficial, termocentrala Mintia a fost închisă. Protestele au început imediat. Mai mulţi angajaţi s-au adunat în curtea termocentralei
pentru a protesta. Cristian Iştoc, liderul Sindicatului „Solidaritatea” a declarat că închiderea acestui obiectiv este un asasinat energetic, girat de ministrul Energiei Virgil Popescu.

Mai mulţi foşti angajaţi ai Termocentralei Mintia s-au adunat în curtea acesteia, noaptea trecută, şi au aprins candele pentru a marca închiderea definitivă a acesteia, informează News.ro.

Este un asasinat energetic, închiderea unui colos industrial de 1275 megawati putere instalata, singurul mare producător de energie electrică din zona de nord-vest a României, dată cu închiderea acestui obiectiv au fost trimişi acasă 700 de angajaţi. Judeţul Hunedoara se va îmbogăţi astăzi cu 1500 de şomeri pentru că pe lângă cei 700 de angajaţi disponibilizaţi de la Termocentrala Mintia mai sunt încă aproximativ 700 disponibilizaţi în Valea Jiului. Aceste concedieri au fost făcute şi girate de ministrul Energiei Virgil Popescu, de prefectul de Hunedoara care acum negociază cu o firmă de casă să aducă 50 de angajaţi înapoi care să mimeze conservarea instalaţiilor. Colegii mei pot confirma că au fost scoase de sub tensiune instalatiile turbinelor, cazanelor. (…) Vrem să le spunem devenilor că nu mai au alternativă pentru iarna viitoare, nu se va reuşi pornirea instalaţiilor. Vom singurul municipiu reşedinţă de judeţ care va avea şcolile închise nu din cauza pandemiei, ci din cauza frigului”, a declarat Cristian Iştoc, preşedintele Sindicatului ”Solidaritatea” din judeţul Hunedoara.

                                                                                 Sursa – www.stiripesurse.ro
                                                             Sursa fotografiilor – www.evztransilvania.ro

Share this Article
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate