A fost introdusă o taxă specială de 90% în Ungaria!

SocialNews

Potrivit publicației Bloomberg, marii producători de nisip, pietriş şi ciment din Ungaria vor trebui să plătească o taxă de 90% pe profiturile obținute din vânzările peste preţurile
stabilite de guvernul maghiar.

Această taxă a fost introdusă de oficialițățile ungare pentru a opri creşterea puternică a preţurilor la materialele de construcţii. Preţul cimentului, de exemplu, a crescut cu 16%
în perioada ianuarie-mai, potrivit datelor Federaţiei Naţionale a Contractorilor Ungari din Construcţii.

Guvernul maghiar a stabilit un preț de 700 de forinți (2,3 dolari) pentru tona de nisip, 900 de forinți (3 dolari)/tonă la pietriș, 700 de forinți (2,3 dolari)/tonă la balast și 20.000 de forinți (66 de dolari)/tonă pentru ciment. Taxa suplimentară de 90% se va aplica la prețurile care depășesc acest prag.

Noua taxă a intrat în vigoare din data de 9 iulie. Taxa se adresează celor mai mari 11 companii din sector. Acestea au înregistrat în 2020 un profit de 28%, cu mult peste restul firmelor din domeniu.

                                                                                                      Sursa – www.stiripesurse.ro

TAGGED: , ,
Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate