a fost nevoit să-și anuleze între programul

SocialNews

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdoğan şi-a anulat deplasarea din această săptămână în Spania, unde urma să participe la summitul Comunităţii Politice Europene (CPE), după ce s-ar fi îmbolnăvit. Este deja a doua oară în acest an când liderul de la Ankara este nevoit să se retragă de la evenimente politice din cauza sănătăţii, scrie POLITICO.

La începutul acestui an, în timpul campaniei electorale din Turcia, Erdoğan, în vârstă de 69 de ani, şi-a anulat apariţiile publice şi mitingurile politice timp de trei zile, după ce a contractat o gastroenterită, care s-a manifestat chiar în timpul unui interviu televizat în direct.

De data aceasta, preşedintele turc ar avea o răceală.

Pe plan intern, liderul turc a fost nevoit să anuleze şi o reuniune a Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), aflat la guvernare.

Summitul CPE din Granada reuneşte, joi, 47 de şefi de stat şi de guvern din ţările membre ale UE, plus alte state europene, printre care Turcia, Ucraina şi Regatul Unit. Obiectivul summitului CPE – care precede o reuniune informală a şefilor de stat şi de guvern din UE, care va avea loc vineri – este de a „încuraja dialogul politic şi cooperarea” şi de a „consolida securitatea, stabilitatea şi prosperitatea continentului european”.

Ce trebuia să discute în Spania

La Granada, Erdoğan ar fi trebuit să discute şi despre relaţiile bilaterale cu premierul spaniol Pedro Sánchez.

Pe de altă parte, miercuri, preşedintele azer Ilham Aliev a refuzat să se alăture unei întâlniri paralele planificate cu liderii Armeniei, Franţei, Germaniei şi cu Charles Michel, preşedintele Consiliului European, în cadrul căreia ar fi trebuit să discute despre recenta criză din Nagorno-Karabah, după ce Baku a preluat controlul asupra regiunii separatiste armene. Susţinut de Erdogan în privinţa chestiunii Nagorno-Karabah, Aliev a insistat asupra participării Ankarei la reuniune, care ar fi fost blocată însă de Germania şi Franţa. Baku a refuzat apoi discuţiile şi a exclus discutarea conflictului cu Franţa, potrivit presei de stat azere.

În pofida anulării lui Aliev, premierul armean Nikol Paşinian va participa oricum la reuniunea de joi din Spania, a declarat miercuri guvernul armean, potrivit Reuters.Sursa

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate