A început un adevărat război comercial între Franța și Rusia!

Laura

Reprezentanții guvernului din Franța au anunțat marți că ar putea trimite Rusia în fața Organizației Mondiale a Comerțului (OMC).
Acest lucru se datorează planurilor liderilor de la Moscova de a obliga producătorii de șampanie din străinatate să își eticheteze produsul drept „vin spumant” în Rusia,
precizează agenția Reuters.

Președintele Rusiei Vladimir Putin, a promulgat recent o lege potrivit căreia, doar vinul efervescent produs în Rusia poate fi etichetat drept „șampanie”.
În felul acesta, producătorii străini vor fi nevoiți să denumească „vin spumant” produsul lor, dacă doresc să îl comercializeze pe teritoriul Rusiei.

Unii producători francezi, care susţin că doar produsele care provin din regiunea Champagne din Franţa pot fi vândute sub denumirea de „şampanie”, au interpretat noua lege din Rusia
ca un efort al autorităţilor de la Moscova de a ajuta producătorii ruşi de vin, în dauna producătorilor străini.

După ce vom analiza legislaţia rusească, în zilele următoare vom lua măsurile care se impun faţă de autorităţile ruse„, a declarat marţi ministrul francez al Afacerilor Externe,
Jean-Yves Le Drian, în cursul unei audieri în Parlament. „Dacă se va dovedi că au fost încălcate prevederile Organizaţiei Mondiale a Comerţului, vom proceda la fel cum am făcut şi
anterior în relaţia cu Rusia” a mai spus Le Drian. Acesta a mai amenționat, totuși că speră să poată „rezolva aceste dificultăţi prin dialog„.

În momentul de față, Rusia importă aproximativ 50 de milioane de litri de vin spumant în fiecare an, dintre care 13% este şampanie franţuzească. Sunt însă disponibile mai multe mărci de șampanie rusească, produse în regiunile din sudul Rusiei, precum Krasnodar şi Rostov. Acestea se comercializează chiar şi cu 270 de ruble (aproximativ trei euro) litrul.

Franţa protejează termenul ”champagne„, iar Uniunea Europeană şi multe alte ţări rezervă acest termen numai pentru vinul produs în regiunea cu acelaşi nume din nord-estul Franţei.

Sursa – www.stiripesurse.ro

 

Share this Article
servere vps gazduire web servere dedicate