A refuzat un judecător români și a ales să fie judecată de un american

SocialNews

Simona Halep avea posibilitatea să aleagă un arbitru român în procesul de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS), însă sportiva româncă a refuzat să fie judecată de un conațional.

Marți, Simona Halep a călătorit la Lausanne, unde urmează să fie judecat apelul depus de constănțeancă împotriva suspendării de patru ani. Procesul este programat să aibă loc în perioada 7-9 februarie, conform ProSport.

Fostul lider al clasamentului WTA, Simona Halep, a luat o decizie neașteptată, alegând un arbitru american, pe Jeffrey G. Benz, în locul unui arbitru român. Această alegere poate surprinde mulți observatori.

Procesul Simonei Halep la TAS va fi judecat de către trei arbitri, echivalentul unui complet de trei judecători: unul dintre aceștia va fi numit de către echipa Simonei, al doilea va fi desemnat de către Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), iar cel de-al treilea, numit de TAS, va îndeplini rolul de președinte al completului.

Cu toate că regulamentul îi permitea Simonei Halep să aleagă un arbitru membru al TAS din România, echipa sa a optat pentru un american, conform informațiilor furnizate de Euronews România. Persoana selectată este fostul patinator Jeffrey G. Benz, care a analizat și cazul de dopaj al patinatoarei ruse Kamila Valieva, care a primit o suspendare de patru ani.

La TAS activează în jur de 400 de arbitri, iar printre aceștia se numără doi români: Cristian Jura și Daniel Vișoiu. Cu toate acestea, niciunul dintre aceștia nu va fi implicat în procesul Simonei Halep. Probabil că Simona a decis să opteze pentru un arbitru american deoarece unul dintre avocații săi, Howard L. Jacobs, este tot din Statele Unite.

 Sursa

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate