A trece la curent cu viteza paginii: de ce este atât de important în 2022

Evans

Viteza paginii poate avea un efect direct asupra SEO a site-ului dvs., experiența utilizatorului și ratele de conversie. Dacă încă nu ești sigur ce înseamnă, cum să-l verifici sau să-l îmbunătățești, este timpul să treci la curent cu viteza paginii.

Ce este viteza paginii?

Viteza de încărcare a paginii este timpul necesar pentru ca o pagină de pe site-ul dvs. să se încarce. Dar este un termen cam cuprinzător care acoperă cu adevărat viteza site-ului dvs. în general.

Viteza paginii este de fapt calculată în câteva moduri diferite, așa că iată o detaliere a diferitelor elemente care compun măsurarea vitezei paginii.

Timp până la primul octet (TTFB)

Aceasta este perioada de timp pentru a încărca primul octet de informații de pe pagina dvs. De obicei, este un bun indiciu al cât de rapid este timpul de încărcare a serverului.

Time to interactive (TTI)

TTI analizează timpul necesar unei pagini pentru a încărca elementele interactive. Aceasta este o modalitate bună de a vedea dacă site-ul dvs. este încetinit de javascript.

Prima vopsea plină de conținut (FCP)

Această expresie destul de ciudată se referă de fapt la timpul necesar pentru ca primul element de conținut să se încarce pe site-ul dvs. Acesta ar putea fi text, o imagine (chiar și o imagine de fundal) sau svg.

Timp de încărcare

Timpul de încărcare este timpul necesar pentru a încărca complet o pagină și toate elementele acesteia.

În primul rând mobil

Din punct de vedere tehnic, aceasta nu este o măsurătoare a vitezei paginii, dar este o altă parte foarte importantă a modului în care este calculat timpul de încărcare a site-ului dvs. – în primul rând pe mobil. Aceasta înseamnă că atunci când evaluăm viteza site-ului dvs., instrumentul se uită de fapt la versiunea mobilă a site-ului, nu la versiunea desktop.

Acest lucru se datorează faptului că viteza este și mai semnificativă atunci când utilizați un dispozitiv mobil și este adesea aici unde elementele de bază ale optimizării vitezei paginii sunt trecute cu vederea.

De ce este importantă viteza paginii?

Viteza paginii este probabil cel mai pur dintre factorii SEO, deoarece abordarea timpilor de încărcare vă îmbunătățește clasamentul, experiența utilizatorului și rata de conversie.

Este un exemplu rar de măsură SEO care este un câștig pentru absolut toată lumea!

Viteza paginii și SEO

Când vine vorba de SEO , viteza paginilor și a site-ului a devenit o parte esențială a modului în care motoarele de căutare vă evaluează paginile.

Acest lucru se datorează faptului că Google nu dorește să ofere rezultate care se încarcă lentă și care determină utilizatorii. Aceștia încearcă să prezinte cele mai relevante și mai potrivite site-uri web cu rezultatele lor.

Este setat să devină un factor și mai vital în mai 2021 cu Actualizarea experienței paginii Google .

Viteza paginii și UX

Experiența utilizatorului este într-adevăr principalul motiv pentru care motoarele de căutare cred că viteza site-ului este un factor atât de important și de aceea face parte din algoritmii lor de clasare. 

Este un fapt universal recunoscut că, pe internet, nimeni nu are o durată de atenție mai mare de câteva secunde. Deci, dacă pagina dvs. web durează mai mult de 3 secunde să se încarce, sunt șanse ca majoritatea publicului dvs. să nu fie deranjat să o aștepte.

Trebuie să -ți dorești cu adevărat acel conținut pentru a aștepta atât de mult.

Site-urile web mai rapide creează o experiență de utilizator mai bună și, la rândul lor, motoarele de căutare doresc să promoveze acele site-uri web peste cele lente, cu rate de respingere mai mari.

Viteza paginii și CRO

Ultimul dintre cele trei mari beneficii ale accelerării site-ului dvs. este optimizarea ratei de conversie . 

CRO primește adesea un mare impuls atunci când îmbunătățiți viteza paginii, deoarece nu pierdeți utilizatorii care așteaptă ca pagina lor să se încarce.

Prin urmare, în general, îmbunătățirea vitezei paginii vă va ajuta să vă poziționați mai sus, să oferiți utilizatorilor o experiență mai bună și să vă îmbunătățiți șansele de a obține acea conversie extrem de importantă.

Care este viteza bună a paginii?

Majoritatea oamenilor ar spune că 2 secunde sau mai puțin este un timp bun de încărcare. Dar, de fapt, aceasta este o întrebare foarte dificil de răspuns, deoarece depinde foarte mult de tipul de pagină pe care o aveți și de modul în care vă măsurați viteza paginii.

Amintiți-vă că oamenii nu trebuie neapărat să aștepte ca întreaga pagină să se încarce complet pentru a vă folosi site-ul și pentru a ajunge acolo unde doresc. În unele cazuri, timpul de interacțiune (TTI) sau timpul necesar pentru încărcarea primelor părți de conținut (FCP) este cu adevărat important.

De ce site-ul meu este lent?

Există o mulțime de motive pentru care site-ul dvs. ar putea rula lent, dar iată câteva dintre cele mai frecvente probleme și cum să le îmbunătățiți.

Viteza site-ului și suprasarcina de cod

Suplimentarea codului sau umflarea este un factor comun în încetinirea site-ului dvs. – mai ales dacă utilizați o platformă precum WordPress.

Când utilizați un CMS disponibil, acesta trebuie să conțină o mulțime de coduri care nu sunt cu adevărat relevante pentru dvs. sau pentru site-ul dvs., iar acel cod vă poate încetini considerabil timpii de încărcare.

Viteza paginii și active

Elementele de pe site-ul dvs., cum ar fi imaginile și videoclipurile, sunt, de asemenea, un factor cu adevărat comun în viteza paginilor dvs. web. 

Când adăugați imagini pe site-ul dvs. web , mulți oameni folosesc versiunea cu cea mai înaltă rezoluție pe care o au – deoarece aceasta va fi cea mai bună calitate, nu?

Ei bine, într-un fel care este adevărat, dar în timp ce doriți să ÎNCEPEȚI cu cea mai înaltă calitate a imaginii, doriți și să minimizați dimensiunea fișierului, astfel încât să se încarce frumos și rapid.

Cum afectează serverul dvs. viteza paginii

O problemă foarte comună cu vitezele de încărcare este acela de a avea un server lent. Și un mare indicator că serviciul dvs. de găzduire nu este la zero este dacă timpul dvs. pentru primul octet este slab.

Dacă gazda dvs. nu vă poate livra fișierele rapid, atunci nu contează cât de simplificate sunt acele fișiere, se va simți lent pentru utilizatorul dvs.

 

Oamenii de multe ori nu consideră găzduirea lor o investiție utilă și pur și simplu merg cu cele mai ieftine disponibile – dar adesea fac un compromis cu viteza și securitatea site-ului lor.

Share this Article
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate