A treia doză de vaccin. Efecte adverse. Cercetări în Israel

SocialNews

Potrivit unui sondaj realizat în Israel, transmis de REUTERS, majoritatea persoanelor care au primit o a treia doză de vaccin Pfizer anti-COVID-19 au simţit efecte secundare similare sau mai puţine decât au avut după ce au primit a doua doză.

În urmă cu aproximativ 10 zile, Israelul a început să administreze un rapel, a trei doză, persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani. Acest lucru face parte din eforturilor de a încetini răspândirea variantei Delta, care este foarte contagioasă. În felul acesta, în mod indirect, Israelul a devenit un teren de testare pentru a treia doză, înainte de aprobarea sa de către Food and Drug Administration din SUA, informează Agepres.

A treia doză de vaccin Pfizer / BioNTech a fost administrată la peste 240.000 de persoane în Israel. În felul acesta, aproximativ 4.500 de israelieni, care au primit rapelul în perioada 30 iulie – 1 august, au răspuns la întrebări şi au fost incluse în sondaj.

Un procent de 88% din participanţii la sondaj au declarat că, în zilele de după primirea celui de-al treilea vaccin, s-au simţit „similar sau mai bine” comparativ cu ceea ce au simţit după administrarea celei de-a doua doze.

Un procent de 31% au raportat unele efecte secundare. Cea mai frecventa reacție adversă a fost senzaţia de durere în zona injectării.

Aproximativ 0.4% au spus că s-au confruntat cu dificultăţi de respiraţie, iar 1% că au solicitat tratament medical din cauza unuia sau mai multor efecte secundare.

Ran Balicer, director responsabil cu inovare în cadrul Clalit, a afirmat că : „Deşi nu avem încă cercetări pe termen lung cu privire la eficacitatea şi siguranţa celei de-a treia doze de rapel, pentru gestionarea riscurilor personale ale persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani, aceste constatări continuă să indice beneficiul unei imunizări acum, împreună cu un comportament atent în rândul adulţilor şi evitarea întâlnirilor în spaţii închise„, a spus Balicer.
                                                                                     Sursa – www.stiripesurse.ro
                                                                           Sursa fotografiilor – www.pixabay.com

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
servere vps gazduire web servere dedicate