Adevărul despre KPI: autoritatea domeniului nu ar trebui să fie o țintă, este un instrument

Evans

Autoritatea domeniului este ceva despre care veți auzi adesea oamenii vorbind în lumea SEO. Poate fi folosit pentru a măsura performanța site-ului dvs. și pentru a înțelege cum să vă îmbunătățiți SEO – dar nu întotdeauna în modul în care v-ați aștepta.

Ce este autoritatea de domeniu?

Autoritatea domeniului este o măsură a site-ului dvs. web bazată pe modul în care Google își clasifică încrederea, care, la rândul său, poate afecta locul în care decide să clasifice site-ul dvs. în SERP-uri. 

Dar această valoare nu provine de fapt de la Google .

De fapt, termenul „autoritate de domeniu” se bazează de fapt pe un calcul de la furnizorul de software SEO Moz . Alte instrumente au propria terminologie, precum și propriile lor calcule. De exemplu:

  • SEMrush îl numește „ Scor de autoritate ”
  • Pe Ahrefs este o „ evaluare a domeniului ”
  • Utilizare majestuoasă „ Trustflow ” 

Fiecare dintre aceste instrumente vă ajută să găsiți scorul de autoritate de domeniu, dar fiecare își folosește propriile valori și algoritm. Deci, rezultatele pot varia destul de mult între diferitele instrumente.

Deci, dacă toată lumea își folosește propria metrică și terminologie pentru asta, de ce contează chiar autoritatea domeniului?

Pentru că, indiferent dacă are o anumită metrică „autoritate de domeniu” sau nu, Google cu siguranță ia în considerare reputația și relevanța unui site web în algoritmul său.

Desigur, acel algoritm este un secret extrem de complex și bine păzit, așa că instrumentele SEO trebuie să-și creeze propriile valori pe baza anumitor lucruri despre care știm că contează pentru Google, cum ar fi vârsta domeniului dvs. sau numărul de domenii rădăcină care se leagă la dvs. site-ul web.

Dar analiza exactă, evaluarea și ponderarea pe care Google le plasează pe aceste valori nu sunt cunoscute. De aceea, instrumentele SEO vin cu propriile versiuni unice, de ce pot varia atât de mult și de ce este dificil să utilizați autoritatea de domeniu ca KPI.

Deci, deși autoritatea domeniului dvs. nu este în sine un factor de clasare, poate fi un indiciu al modului în care Google percepe autoritatea site-ului dvs.

Care este diferența dintre autoritatea paginii și DA?

Autoritatea paginii este clasamentul reputației și relevanței unei singure pagini, dar autoritatea domeniului dvs. acoperă întregul site web ca întreg, inclusiv fiecare dintre paginile sale individuale.

Cum îmi verific autoritatea domeniului

Oricare dintre instrumentele de verificare a autorității de domeniu de mai sus (și multe altele!) vă poate oferi propria versiune a unui scor de autoritate de domeniu.

Dar este atât de important să ne amintim că acestea nu sunt calculele proprii ale Google. Sunt pur și simplu companii care încearcă să recreeze o valoare similară. 

De fapt, este posibil să descoperiți că un site are scoruri de autoritate extrem de diferite în diferite instrumente de verificare DA.

  Cum difera cerneala de sublimare de cerneala normala?

Deci, dacă aveți o autoritate de domeniu foarte scăzută de la un singur instrument, asta nu înseamnă neapărat că site-ul dvs. are probleme – deși probabil este o idee bună să vedeți dacă există probleme evidente.

În mod similar, un scor mare de autoritate a domeniului nu înseamnă că munca dvs. este terminată – chiar dacă este o reprezentare adevărată a modului în care este punctat site-ul dvs., doriți să vă asigurați că faceți tot ce puteți pentru a menține acest lucru.

Poate fi adesea o idee bună să testați DA al site-ului dvs. în mai multe instrumente, astfel încât să vă puteți face o idee despre autoritatea medie a domeniului pentru toate acestea. 

Dacă oricare dintre ele vă oferă rezultate extrem de diferite, poate fi, de asemenea, un semn bun că trebuie să aruncați o privire pe site-ul dvs. pentru a verifica autoritatea domeniului backlink-urilor, structura site-ului sau orice alte probleme care ar putea afecta clasarea dvs. DA.

Ar trebui să încerc să îmi îmbunătățesc autoritatea domeniului pentru SEO?

Deși ai o autoritate de domeniu mai mare poate fi grozav pentru site-ul tău web, deoarece este atât de dificil să o calculezi cu exactitate în modul în care o face Google, este dificil să folosești autoritatea de domeniu ca un adevărat KPI.

Dar doar pentru că autoritatea domeniului tău nu este neapărat o măsurătoare de încredere, asta nu înseamnă că nu merită să faci lucrurile despre care știi că o pot afecta pozitiv. Doar că poate fi dificil de măsurat succesul acestor eforturi.

Așadar, iată câteva modalități semnificative prin care vă puteți îmbunătăți autoritatea domeniului și vă puteți îmbunătăți șansele de a vă poziționa mai sus în paginile cu rezultate ale motorului de căutare.

Creșterea autorității domeniului dvs. prin crearea de linkuri

Unul dintre factorii majori în reputația percepută a domeniului tău este cantitatea și calitatea linkurilor care revin către site-ul tău.

O strategie bună de construire a link-urilor vă poate îmbunătăți cu adevărat autoritatea domeniului, dar este foarte important să nu ieșiți pur și simplu și să cumpărați o mulțime de link-uri de directoare ieftine. 

Este mult mai bine să vizați link-uri de la site-uri web de renume (care au ele însele un scor bun de autoritate de domeniu) sau de la site-uri care sunt cu adevărat relevante pentru ale dvs., cum ar fi alte site-uri web specifice industriei sau zonei dvs. locale.

De asemenea, poate fi util să vă asigurați că linkurile externe către site-ul dvs. web au și un text de ancorare bun și relevant .

Îmbunătățirea autorității de domeniu prin marketing de conținut

Marketingul de conținut este adesea o componentă valoroasă a strategiei dvs. de construire a link-urilor, precum și îmbunătățirea SEO pe pagină și a oportunităților de link-uri interne.

Conținutul SEO excelent va încuraja în mod natural mai multe link-uri către site-ul dvs. și, dacă îl comercializați bine, este probabil să înceapă să atragă atenția – ceea ce înseamnă mai multe link-uri.

Modalitățile bune de a vă promova conținutul includ:

  • social media
  • versiuni video/audio
  • postarea invitaților
  • liste de e-mail 
  • PR online
  O Abordare Superioară a Refinanțării Creditului cu Elitium Expert Credit: Soluții Eficiente, Sediul în Ploiești și Rezolvarea Rapidă a Situațiilor Complexe

Având o strategie bună de marketing de conținut, vă poate oferi, de asemenea, clasamente mai bune pentru o gamă mai largă de fraze cheie relevante, ceea ce vă poate îmbunătăți și scorul de autoritate de domeniu.

Cea mai bună utilizare a autorității de domeniu pentru SEO

Deci, dacă autoritatea de domeniu nu este cea mai bună modalitate de a măsura performanța și poziția site-ului dvs. în rezultatele căutării, ce rost mai are să o folosiți?

Ei bine, chiar și o măsurătoare aproximativă poate fi utilă ca o modalitate de a înțelege dacă site-ul dvs. își îmbunătățește reputația.

Oriunde începe scorul de autoritate de domeniu, activități precum crearea de linkuri și marketingul de conținut ar trebui să contribuie la o schimbare pozitivă.

Este, de asemenea, un instrument util pentru verificarea valorii domeniilor de referință. Deci, dacă aveți o listă de link-uri de intrare către site-ul dvs., scorul DA pentru acele domenii vă poate ajuta să înțelegeți dacă acesta este un link relevant, de înaltă calitate sau ceva mai puțin valoros.

De asemenea, poate fi util atunci când analizați profilurile de link-uri ale site-urilor web ale concurenților pentru a identifica ținte bune pentru propria strategie de construire a linkurilor.

Utilizarea unui verificator de backlink pentru a găsi site-uri web care leagă la concurenții dvs., dar nu la dvs., vă poate lăsa adesea cu o listă masivă de parcurs. Dar dacă vă concentrați eforturile pe obținerea de link-uri de la site-uri web de înaltă autoritate, vă ajută să vă îmbunătățiți propriul profil de link și vă economisește și ceva timp.

 

 

Share this Article
Leave a comment