Alegerea fotografiilor site-ului: Cum să creați un impact vizual de la primul clic

Evans

Ce face o fotografie bună de site?

Mulți oameni ne întreabă ce imagini trebuie să furnizeze și, desigur, este o întrebare complexă la care trebuie să răspundem!

Mai târziu, în acest ghid, vom intra în mai multe detalii despre cum să găsiți sau să faceți fotografia potrivită, dar pentru a începe, vom vorbi despre cerințele tehnice de care avem nevoie de la dvs.

Orientare

Este ceva care se trece cu vederea foarte mult, dar cel mai bine este întotdeauna să oferi imagini peisaj – nu portret.

Acest lucru se datorează faptului că multe dintre imaginile care se obișnuiesc pe site-uri web sunt de fapt mai degrabă un stil de cutie scrisă, astfel încât umplu lățimea unui ecran fără a coborî prea mult în jos pe pagină.

Această formă este destul de ușor de generat dintr-o fotografie de peisaj, dar dacă tot cu care trebuie să lucrezi este portretul, rămâi cu o mică parte de spațiu cu care să lucrezi.

Dacă oferiți agenției dvs. de design imagini, încercați să vă asigurați că cât mai multe posibile sunt peisaje. Fotografiile portret pot fi utilizabile în anumite circumstanțe, dar în timp ce este ușor să transformați o imagine peisaj într-un portret, este mult mai greu să mergeți în altă direcție.

Concentrează-te

Aceasta este destul de asemănătoare cu problema orientării, dar dacă înlocuiți o imagine de pe site-ul dvs. web (în special într-un titlu), gândiți-vă cu adevărat unde trebuie să fie punctul focal.

Multe site-uri au titluri mari cu text peste ele. Dacă furnizați o imagine pentru una dintre aceste zone, asigurați-vă că focalizarea principală a imaginii nu va fi ascunsă sub text.

Dacă titlul dvs. are text în partea stângă, asigurați-vă că punctul focal al imaginii este în dreapta – și amintiți-vă că designerul dvs. nu poate adăuga mai mult spațiu în partea stângă a imaginii, ci trebuie să fie în imagine pentru a începe cu.

Dimensiunea și calitatea imaginii

În lumea imaginilor web – mai mare este mai bine! Agenția dvs. de design va putea reduce dimensiunea fișierului după cum este necesar pentru utilizarea pe diferite dispozitive, astfel încât cu cât dimensiunea fișierului este mai mare, cu atât mai bine.

Din nou, este ușor să faceți un fișier mare mai mic, dar este imposibil să faceți un fișier mai mic, așa că oferiți imagini de cea mai bună calitate și lăsați agenția dvs. să se ocupe de compresie.

Stil

Una dintre cele mai bune modalități de a începe să selectați un stil este să ascultați agenția dvs. de design.

Poate fi contraproductiv să alegeți un stil de imagine pur și simplu pentru că vă place. Designerii dvs. vă vor ghida către un stil care va vorbi publicului dvs. și va completa restul designului.

Agenția dvs. de design vă va putea oferi îndrumări cu privire la felul de fotografii de care au nevoie, oferindu-vă o listă de tipuri de imagini, ce și cine ar trebui să fie în ele și stilul pe care să îl alegeți.

Cel mai probabil, vor folosi fotografii de stoc ca substituenți și le puteți folosi ca ghid pentru tipul de imagine pe care ar trebui să o obțineți pentru a umple fiecare spațiu de pe site. Nu trebuie să fie identice, dar asigurați-vă că înlocuiți like for like – nu furnizați o imagine a depozitului dvs. pentru a înlocui o imagine a echipei dvs. într-o întâlnire.

Cum să obțineți fotografii pentru site-ul dvs

Când strângeți imagini pentru site-ul dvs. web, este important să aveți un plan în vigoare, astfel încât să știți ce imagini sunt necesare.

Fotografie profesională

Cea mai ușoară modalitate de a obține fotografiile corecte pe site este să angajezi un profesionist. Plata pentru un fotograf pentru câteva ore sau zile se poate plăti rapid de la sine și ar trebui să vă ofere o bancă de imagini pe care să le folosiți nu numai pe site-ul dvs. web, ci și în broșuri, reclame și pe rețelele sociale.

Puteți chiar să vă puneți fotograful în contact direct cu agenția dvs. de web design, astfel încât să poată discuta despre tipurile de fotografii necesare și să vă asigurați că profitați la maximum de fotografia dvs.

Mulți oameni încearcă să-și facă propriile fotografii cu un telefon sau cu o cameră și, deși puteți obține niște imagini decente, nu există nicio comparație cu ceea ce poate face un fotograf bun. 

Un profesionist va fi capabil să gestioneze lucruri precum iluminarea și compoziția. Ei vor ști cum să obțină fotografii cu aspect natural ale personalului tău, fără ca aceștia să se simtă în scenă. 

Ei vor ști din experiență cum să creeze tipul potrivit de imagine și vor putea face o gamă bună de fotografii care să ofere designerilor tăi o bancă bună de imagini potrivite din care să aleagă.

Desigur, dezavantajul este că un fotograf costă bani. Dar este foarte recomandat să luați în considerare acest cost în costurile de proiectare a site -ului dvs. web , deoarece o imagine valorează într-adevăr cât o mie de cuvinte.

Folosind fotografii de stoc

Pot exista unele situații în care nu aveți altă opțiune decât să utilizați fotografii de stoc pentru site-ul dvs. web.

În aceste cazuri, este de obicei cel mai bine să dai frâu liber agenției tale de design să aleagă ceea ce consideră că funcționează cel mai bine, dar dacă te hotărăști să iei singuri fotografii de stoc, asigură-te că alegi tipurile potrivite de imagini.

Cea mai mare considerație cu fotografia de stoc este licențierea. Mulți oameni nu sunt siguri ce imagini pot folosi pe site-ul lor și cred că dacă găsiți o imagine pe Google, o puteți folosi gratuit. 

Acesta NU este cazul și este esențial să respectați restricțiile privind licențele și drepturile de autor pentru orice imagini pe care le utilizați. 

O agenție de design nu va ști dacă fotografiile pe care le trimiteți sunt licențiate sau nu, așa că dacă le furnizați o imagine, ei vor considera cu bună-credință că v-ați asigurat drepturile de utilizare. Așa că nu depindeți de ei pentru a vă controla alegerile de imagine*.

Dacă vă procurați propriile imagini stoc, există o serie de site-uri web dedicate acestui serviciu care vă vor oferi informații clare de licențiere pentru fiecare imagine înainte de descărcare. Aruncă o privire la unele dintre cele de mai jos pentru inspirație.

  • Unsplash (gratuit)
  • Pixabay (gratuit)
  • Pexeli  (gratuit)
  • Design de fundal Pikwizard  (gratuit)
  • Shutterstock (plătit)
  • Getty Images (plătit)

Cu toate acestea, majoritatea designerilor web vor avea probabil acces la o gamă largă de fotografii de stoc de înaltă calitate. 

Una dintre cele mai bune modalități de a folosi fotografiile de stoc nu este să încerci să le găsești exact pe cele pe care vrei să le folosești, ci să creezi un Pinterest sau un moodboard cu imaginile care îți plac și să le distribui. Designerul tău poate apoi să obțină imagini de stoc similare și vei fi în siguranță știind că acestea sunt cu siguranță autorizate pentru utilizare.

*Am auzit odată de la un client căruia i-a fost trimisă o scrisoare foarte severă de la Getty Images, cu instrucțiunea de a lua fotografia pe care o foloseseră sau de a plăti o taxă de licență FOARTE mare. Ne-au lăsat să le alegem imaginile după aceea!

Fotografie personalului

Unele dintre cele mai dificile imagini de obținut sunt fotografiile echipei tale. Există o serie de capcane cu adevărat comune cu acestea, inclusiv lăsarea oamenilor să-și furnizeze propriile lor sau nu luarea în considerare a faptului că veți avea nevoie de mai multe atunci când se alătură noii angajați.

Subiecte incomode

O problemă cu adevărat comună cu realizarea fotografiilor de echipă este că unul sau doi oameni vor fi hotărâți că urăsc fotografiile și nu vor să facă parte din ele.

Este suficient de corect dacă ești mulțumit că de fapt nu trebuie să fie pe site, dar dacă este o persoană esențială, obținerea acelei fotografii de profil este foarte importantă. 

Nu le permiteți să rupă stilul pe care l-ați stabilit doar pentru că nu le place să le facă poza. 

Folosind propriile fotografii

Nu lăsați niciodată angajații să furnizeze propriile lor fotografii pentru site-ul dvs. web. Vei ajunge la un sortiment aleatoriu de stiluri, luate în mare parte cu telefoane, cu oameni în fundal, de proastă calitate sau pur și simplu neprofesioniste*. 

Ar trebui să faceți întotdeauna fotografii de echipă special pentru site și să vă asigurați că sunt un stil și o compoziție standard. În acest fel, pagina echipei tale va arăta profesionist, iar profilul fiecăruia va fi consecvent.

*Am primit odată o fotografie de la un client care a fost făcută în mod clar în pub. Frumoasă imagine, dar pur și simplu nu este potrivită pentru un site de companie.

Stiluri complexe

Unii oameni le place să devină creativi cu fotografia echipei lor de birou și să aibă o ședință foto stilistică. Acest lucru vă poate ajuta să vă evidențiați – dar amintiți-vă, de fiecare dată când obțineți un nou angajat care trebuie să intre pe site, va trebui să creați o imagine similară.

Pentru companiile în care nu există o fluctuație mare de personal, aceasta nu va fi o problemă. Dar dacă aveți în mod regulat profiluri noi, s-ar putea să doriți să reconsiderați un stil cu multe elemente de recuzită sau teme complicate, pentru că trebuie să îl puteți recrea de fiecare dată când angajați pe cineva nou.

Remedierea problemei

 

Una dintre cele mai bune modalități de a evita problemele de mai sus este să angajezi un fotograf care să gestioneze fotografiile echipei pentru tine. Ei vor avea experiență în a convinge o fotografie naturală din subiectul cel mai inconfortabil și vor stabili un stil pentru imaginile dvs. de profil care este destul de ușor de recreat, precum și care se potrivesc cu cultura companiei și stilul site-ului dvs.

Share this Article
servere vps gazduire web servere dedicate