Anthony Fauci – „99.2 % din cei care au MURIT de coronavirus în SUA nu erau vaccinați”

SocialNews

Potrivit lui Anthony Fauci, șeful Grupului de lucru anticovid înființat de Donald Trump și apoi al grupului de lucru al lui Joe Biden, 99,2% dintre americanii care murit din cauza covid-19 în iunie 2021 nu erau vaccinaţi, potrivit imunologului Anthony Fauci.


Nu ne mai putem complace (…). Milioane de americani nu sunt încă vaccinaţi şi protejaţi. Iar din această cauză, comunităţile lor sunt în pericol, prietenii lor sunt în pericol, persoanele care le sunt dragi sunt în pericol”, avertiza el, citat de cotidianul britanic The Guardian.


Un alt exemplu este statul Maryland, unde toate persoanele decedate în luna iunie nu erau  vaccinate  şi nici 93% dintre bolnavi.

O dezbatere pe tema vaccinării este în desfășurare acum în Statele Unite, unde 67% din populaţia în vârstă de peste 18 ani a fost vaccinată cu cel puţin o doză de vaccin anticovid, iar 58% este complet protejată.

Obiectivul vaccinării a 70% dintre adulţi până în iulie al lui Joe Biden nu a fost atins, însă diferenţele în privinţa vaccinării între state sunt frapante. Wisconsinul a comandat doar 8% dintre dozele care-i erau rezervate în avans luna trecută, iar Illinois a cerut doar 9%.

Presa americană scrie că motivul aestei stagnări a vaccinării este de căutat în rândul alegătorilor lui Donald Trump şi ai Partidului Republican care, potrivit unui sondaj recent, se opun vaccinării în proporţie de 40%.

Universitatea Johns Hopkins a anunțat cu îngrijorare faptul că în state în care vaccinarea se situează sub media naţională numărul de contaminări crește.

În contextul în care varianta idiană (delta) a SARS-CoV-2 proliferează rapid și în Statele Unite, singura soluție viabilă pare a fi vaccinarea pentru acestă situație.

Ne aflăm într-o cursă împotriva variantei delta, care se răspândeşte foarte rapid, iar fiecare stat se confruntă cu asta”, avertizează la CNN guvernatorul statului Arkansas,  Asa Hutchinson.

 

Sursa – www.stiripesurse.ro
Sursa fotografiilor – www.pixabay.com

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
servere vps gazduire web servere dedicate