Anumite categorii de persoane pot ieși la pensie mai repede!

SocialNews

Este vorba despre angajații care au lucrat cel puțin 25 de ani în industria de producție de energie termică și electrică.

Conform prevederilor acestui act normativ, persoanele care au lucrat în acest domeniu de activitate, vor beneficia de pensie pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei de pensionare standard de 13 ani, pentru un stagiu de cotizare de cel puțin 25 de ani în activitățile menționate anterior.

302 parlamentari au votat favotabil, unul a fost contra și au existat și 4 abțineri.

Conform noului act normativ,

“Vor fi considerate locuri de muncă în condiții speciale și activitățile de producție, mentenanță și asimilare din unitățile de producție a energiei electrice în termocentralele pe bază de cărbune, incluzând și unitățile de extracție a cărbunelui, pentru personalul implicat direct și nemijlocit în utilizarea procedeelor și utilajelor specifice producției energiei electrice și extracției cărbunelui”.

Actul normativ intră în vigoare la 30 de zile de la data publicării legii în Monitorul Oficial al României.

Meționăm faptul că, persoane din cadrul Sindicatului Energia Rovinari, au venit miercuri la Camera Deputaților pentru a solicita adoptarea acestui act nomativ. Ei au solicitat ca energeticienii și minerii din Complexul Energetic Oltenia să fie introduși în categoria prevăzută în noua lege, relatează Agerpres.

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate