Aproape 1 miliard de persoane la nivel global prezintă deficit de vitamina D!

Laura
Foods rich in vitamin D for healthy bones, healthy infants and pregnancy. For Cancer, flu and diabet prevention. Top view, flat layI with copy space

Potrivit unei analize medicale publicată în revista The Journal of American Osteopathic Association, aproape 1 miliard de persoane la nivelul lumii prezintă deficit sau insuficiență de vitamina D.

Deficiența de vitamina D poate fi o consecință a unor anumite boli ale tractului gastrointestinal precum boala Chron, celiachia, hepatita cronică activă, afecțiunile cronice de rinichi, pancreatita cronică, diabetul zaharat, fibroza chistică, ciroza biliară primitivă sau intervențiile chirurgicale bariatrice.

De asemenea, persoanele care consumă în mod excesiv alcool pot prezenta deficit de vitamina D precum și persoanele care urmează tratamente cu medicamente de tip glucocorticoizi, anticonvulsivante, antifungice și chiar cu unele medicamente antivirale.

Nu trebuiesc omise mai ales, persoanele care nu se expun suficient de mult la soare. Sinteza de vitamina D este dependentă de radiațiile ultraviolete!

Specialiștii afirmă faptul că, fără a utiliza cremă fotoprotectoare, expunerea la soare a brațelor și a picioarelor, neacoperite, timp de 5-30 minute, de două ori pe săptămână, între orele 10 a.m. și 3 p.m. este suficientă pentru a acoperi necesarul organismului de vitamina D.

Este foarte interesat de reținut că, vitamina D joacă un rol foarte important în organismul nostru. Există suspiciuni asupra faptului că, deficitul de vitamina D ar determina apariția sclerozei multiple, a afecțiunilor autoimune, a bolilor infecțioase, a diabetului zaharat, boli ale aparatului respirator, cancer și fracturi osoase.

Deficiența de vitamina D apare atunci când concentrația sangvină plasmatică este sub nivelul de 21 ng/ml iar insuficiența apare atunci când valorile sangvine se situează în întervalul 21-30 ng/ml.

Sursa – www.romedic.ro

Sursa fotografiilor – www.istock.com

Share this Article
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate