Aproape 93% dintre elevii de clasa a VIII-a au participat la proba de Matematică din cadrul simulării Evaluării Naţionale- Zece elevi, eliminaţi

SocialNews

Aproape 93% dintre elevii de clasa a VIII-a au participat, marţi, la proba de Matematică din cadrul simulării Evaluării Naţionale, fiind vorba despre peste 163.000 de copii. Zece elevi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă, anunţă Ministerul Educaţiei, potrivit news.ro

”La proba de Matematică, desfăşurată astăzi, 6 februarie, în cadrul simulării EN VIII 2024, au participat, potrivit informaţiilor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene (ora de referinţă: 14:00), peste 163.600 de elevi din totalul celor 176.266 de elevi înscrişi în clasa a VIII-a la începutul anului şcolar curent. Rată de prezenţă: 92,87%”, a transmis Ministerul Educaţiei, într-un comunicat de presă.

În urma unor tentative de fraudă, au fost eliminaţi 10 elevi.

Potrivit sursei citate, platforma destinată evaluării digitalizate a funcţionat conform standardelor tehnice pe toată durata derulării procesului de încărcare a lucrărilor.

Simularea Evaluării Naţionale din acest an şcolar se încheie miercuri, cu proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor/competenţelor asociate acestora, conform programelor pentru simulare, aprobate de Ministerul Educaţiei. Subiectele şi baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15:00, aici.

Rezultatele vor fi comunicate individual, în 23 februarie, şi vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii cu elevii, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Notele obţinute nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului/a părintelui, acestea pot fi trecute în catalog.

Obiectivele urmărite prin organizarea simulărilor sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevi la finalul studiilor gimaziale.Sursa

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate