Arabia Saudită va încerca să transfere în continuare cei mai buni jucători din lume

SocialNews

Liga profesionistă de fotbal din Arabia Saudită va încerca să atragă jucători „de cel mai înalt nivel” şi în viitoarele ferestre de transferuri, a afirmat şeful recrutărilor din Saudi Pro League, citat de agenţia DPA, potrivit Agerpres.

Cluburile de top din Arabia Saudită au cheltuit 869,2 milioane de dolari pentru a aduce fotbalişti străini în vara acestui an, potrivit FIFA.

Suma putea fi şi mai mare dacă ofertele echipelor saudite pentru francezul Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain) şi egipteanul Mohamed Salah (FC Liverpool) ar fi fost acceptate.

Nigerianul Michael Emenalo, directorul de fotbal al Ligii din Arabia Saudită şi persoana care coordonează Centrul de Achiziţii de Jucători pentru Excelenţă (PACE) al acestei ţări, a recunoscut că Saudi Pro League a „concurat agresiv” în perioada de transferuri din vară şi că accentul se pune acum pe completări de cea mai bună calitate.

„Sper ca fereastra de transferuri din ianuarie să nu fie foarte ocupată, pentru că eu cred că munca depusă a fost destul de interesantă şi agresivă, iar majoritatea cluburilor, cred, au ceea ce au nevoie”, a subliniat fostul director tehnic al clubului Chelsea, într-un interviu.

„Şi sper, de asemenea, că atenţia se va îndrepta acum spre lucrul în cadrul facilităţilor de antrenament, pentru a îmbunătăţi aceşti jucători şi pentru a acorda timp pentru adaptare şi performanţă”, a precizat Emenalo, adăugând că eventualele „îmbunătăţi suplimentare” pe care cluburile saudite vor decide să le facă în următorul mercato vor fi „completări de cel mai înalt nivel”‘.

„Vom continua să sprijinim şi să vedem fiecare oportunitate pe care o avem de a aduce mai mulţi oameni talentaţi, care vor să vină în regatul Arabiei Saudite, care este deschis pentru afaceri”, a mai spus Michael Emenalo.

  Ce să înţeleg, că dacă nu am dorit să-mi dezvolt un brand personal public atunci nu exist, nu sunt un bun român?

Cluburile din Arabia Saudită au fost întotdeauna în mod tradiţional printre cele mai buni recrutoare de talente din Asia, însă transferul superstarului portughez Cristiano Ronaldo la Al-Nassr, în luna ianuarie a acestui an, a marcat o schimbare de viteză şi a deschis calea altor mari vedete să i se alăture în liga saudită.

Brazilianul Neymar, francezul Karim Benzema, algerianul Riyad Mahrez, portughezul Ruben Neves şi senegalezul Sadio Mane sunt printre marile numele care l-au urmat pe lusitan în regat, în această vară.Sursa

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment