Arcul de Triumf din București

SocialNews

A fost construit în perioada 1921-1922, după proiectul arhitectului Petre Antonescu. Arcul de Triumf din București reprezintă pentru toți românii, simbolul victoriei din Primul Război Mondial.

 Acest monument istoric, care este chiar o operă frumoasă de artă, leagă Bucureștiul de vechea Romă ( aceasta a impus arcul ca simbol al victoriei!), dar și de Franța, Arcul din Paris construit de Napoleon, reprezentând un model pentru cel din București.
Acest monument are o semnificație importantă și pentru unirea tuturor românilor. Pe latura de vest a monumentului este scris următorul lucru: „Glorie celor ce prin vitejia și prin jertfa lor de sânge au înfăptuit unitatea națională”.
Arcul de triumf
Monumentul poate fi vizitat până pe data de 17 octombrie 2021, în fiecare zi de week-end și în zilele de sărbători legale. Întrarea este gratuită, programul de vizitare fiind cuprins în intervalul orar 11.00-22.00. Ultima persoană va intra la ora 21.30.
În trecut, Arcul de Triumf putea fi vizitat doar de câteva ori pe an!!

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
1 Comment
servere vps gazduire web servere dedicate