Artiști internaționali pe scena Sibiului

SocialNews

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) va găzdui peste 600 de evenimente organizate de artiști din 37 de țări / regiuni de pe toate continentele în perioada 20-29 august. Acesta va fi cel mai complicat eveniment organizat vreodată, a anunțat organizatorul.

Cu tema „Construind speranța împreună”, FITS din acest an va avea trei dimensiuni: fizic, hibrid și online. Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu își propune să construiască speranță cu publicul, în fața acestuia va prezenta adevărata familie regală de arte spectacol, dramă, dans, circ, film, musical, operă, cărți, conferințe, expoziții, spectacole, muzică, stradă spectacole. Compania Israel Galván, Charlotte Rampling, Tokyo Metropolitan Theatre, Kibbutz Contemporary Dance Company, María Pages Compańía sunt doar câțiva dintre marii artiști și companii din lume care vor participa la FITS 2021.

Spectacolele la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu vor avea loc în săli de spectacole, spații neconvenționale, biserici, piața centrală și auditoriile Sibiului, prin intermediul site-ului oficial FITS www.sibfest.ro, www.scena-digitala.ro, pagina de Facebook și canalul YouTube.

„Acest festival a început acum 28 de ani cu trei ţări şi opt spectacole, iar astăzi este unul dintre foarte puţinele festivaluri din lume, dacă nu singurul, care nu a avut niciun an de întrerupere. Anul trecut am fost într-un mare moment de cumpănă, am trecut cu toţii prin încercări uriaşe, am fost închişi, nu am putut să comunicăm, am fost singuri. Iar tot timpul, gândul nostru a fost direcţionat către toţi spectatorii din Sibiu, din România şi din lume. Din această cauză am făcut un efort uriaş să putem să facem, anul trecut, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu; puterea de a crede ne-a dat voinţa şi putinţa să facem acest festival. Şi, iată, graţie acestei mari încercări prin care am trecut împreună cu echipa care mă înconjoară, am reuşit să dezvoltăm Scena Digitală, am reuşit să aducem în jurul nostru, virtual, aproape 7 milioane de spectatori, din 104 ţări”

, a declarat preşedintele FITS, actorul Constantin Chiriac, într-o conferinţă de presă.

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
servere vps gazduire web servere dedicate