Avertizare meteo emisă de ANM: cod galben pentru ploaie și disconfort la căldură

SocialNews

Meteorologii au emis miercuri o avertizare cu cod galben, indicând instabilitatea atmosferică în Moldova și mai multe județe din estul Transilvaniei, precum și valuri de căldură în partea de vest a țării.

Potrivit ANM, în Moldova, nordul Montagna și Carpații Orientali vor fi perioade de instabilitate atmosferică crescută, care se vor manifesta ca averse, descărcări electrice, vânt crescut și grindină izolată. Într-un interval scurt de timp sau prin acumulare, volumul de apă va depăși 25-40 litri / m².

Avertismentul cu cod galben este efectiv miercuri între orele 13:00 – 22:00.

O altă avertizare de cod galben vizează Banatul, Krișna, cea mai mare parte a Olteniei, vestul Maramureșului și sud-vestul Transilvaniei. În aceste zone, valurile de căldură se vor intensifica, temperaturile ridicate și disconfortul termic sever vor apărea la nivel local, iar indicele de temperatură și umiditate (UIT) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Cea mai ridicată temperatură va fi cuprinsă între 33 și 37 de grade, iar cea mai mică va fi între 17 și 23 de grade.

Potrivit meteorologilor, miercuri, disconfortul termic din zonele mici și din regiunile sudice și centrale va fi ridicat (valoarea UIT va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități).

Avertizarea este în vigoare miercuri, joi și vineri.

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate