Belogradchik. Un loc frumos din Bulgaria care merită vizitat

SocialNews

Belogradchik este un oraș din Nord-Vestul Bulgariei situat la est de granița cu Serbia și la 50 km sud de Dunăre.

Nu reprezintă un efort prea mare vizitarea lui, pentru că nu este foarte departe de România!

Foarte multă lume vizitează astăzi litoralul Bulgariei, este adevărat. Totuși, această țară are și alte locuri foarte frumoase care merită menționate. Cu atât mai mult cu cât sunt și încărcate de istorie!!

Denumirea orașului Belogradchik (micul oraș alb!) a fost menționată pentru prima dată, în documentele scrise, în anul 1737. Atunci armatele austriece au purtat o bătălie cu otomanii care se aflau în interiorul Fortăreței. Fortăreata acestui oraș se numea atunci Beyazchik.

Cele mai importante repere turistice de aici sunt fortăreața medievală Belogradcik și Stâncile cu același nume. Mai pot fi vizitate în apropiere Peștera Măgura, foarte celebră pentru picturile sale rupestre și fortăreață medievală Baba Vida situată chiar în orașul Vidin, pe malul Dunării.

Există și o foarte frumoasă legendă a stâncilor de la Belogradcik. Cu foarte mulți ani în urmă, se spune că în aceste locuri trăia un tată împreună cu fiul său, Dobromir. De multe ori, tatăl îi povestea fiului său despre o comoară ascunsă în aceste stânci.

După ce tatăl a murit, Dobromir a început să caute acea comoară îngropată. Într-o zi, la apusul soarelui, acesta a găsit o peșteră care avea intrarea acoperită cu iederă. La intrarea în această peșteră stătea un bătrân cu părul alb și lung.

Dobromir i-a spus imediat bătrânului ce caută iar acesta l-a luat cu el. Dimineața au ajuns la zidurile unei fortărețe antice impunătoare. S-au urcat pe zidurile acesteia, unde batrânul a întins mâinile către stâncile din apropiere și i-a spus baiatului următorul lucru:

“Aceasta este comoara pe care tu o cauți, nu există una mai frumoasă sau mai măreață decât aceasta”.

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate