Bilanțul lui Alexandru Rafela: 16.000 de români care sosesc în România vor fi în carantină

SocialNews

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a anunțat că din totalul persoanelor care au intrat sâmbătă și duminică în România, aproximativ 16.000 au fost puse în carantină pentru că nu erau vaccinate.

În ultimele zile, la punctul de trecere a frontierei au ajuns zeci de mii de români care vor să petreacă acasă sărbătorile. Mediafax a informat că majoritatea oamenilor nu sunt vaccinați și trebuie plasați în carantină conform procedurilor.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a dezvăluit că aproximativ 16.000 de persoane au ajuns în România în weekend și trebuie să fie puse în carantină. Bărbatul important i-a sfătuit pe români să respecte reglementările de carantină.

„Oamenii trebuie să știe că, așa cum respectă regulile în țările din care vin, aceeași abordare trebuie să fie și acasă… Controlul respectării carantinei revine în mare măsură colegilor de la MAI… Trebuie să fim serioși… prin decizia nerespectării măsurii carantinei punem în pericol alte persoane. Este o măsură de sănătate publică menită să protejeze comunitatea, nu cred că suntem inconștienți ca să raspândim cu bună știință o boală care poate să fie fatală”, a declarat, duminică, la Digi 24, Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății a vorbit și despre tensiunile de la graniță, unde oamenii au așteptat ore întregi și uneori au fost nervoși din cauza personalului DSP care verifica documentele medicale.

„Când o să vină un nou val pandemic, o să avem mari probleme dacă nu-i respectăm pe funcționari. În vestul Europei respectă (n.r. regulile), nu o fac și când vin acasă”, a precizat Rafila.

Măsurile de carantină se aplică și persoanelor din statele membre UE, chiar dacă țara nu se află în zona roșie. Oricine nu s-a dovedit negativ la vaccinări, boală sau RT-PCR pentru COVID-19 în 72 de ore de la sosire va fi vizat.

Sursa: Stiri pe Surse

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate