Bunicul său, Regele George al VI-lea, a murit de cancer

SocialNews

Regele Charles a fost diagnosticat cu o formă de cancer, a anunţat luni Palatul Buckingham, precizând că nu este vorba de cancer de prostată, dar a fost descoperit în timpul operaţiei sale pentru prostata mărită, informează BBC. Totuși familia regală britanică are un istoric oncologic, bunicul regelui Charles, George al VI-lea, a murit la vârsta de 56 de ani din cauza unui cancer la plămâni.

Regele George al VI-lea, un fumător înrăit, a suferit o pneumonectomie totală stângă în septembrie 1951 pentru ceea ce eufemistic s-a numit „anomalii structurale” ale plămânului său stâng, dar ceea ce în realitate era un carcinom. Medicii săi i-au ascuns acest diagnostic lui, publicului și profesiei medicale. Continuarea hemoptiziei după o intervenție chirurgicală a sugerat că cancerul său s-a extins la plămânul drept. Deși și-a revenit lent și fără incidente după operația sa, regele George al VI-lea a murit brusc și neașteptat în somn la 6 februarie 1952, la vârsta de 56 de ani.

Deoarece regele avea antecedente de boală vasculară periferică, se presupunea că cauza morții a fost o „tromboză coronariană”. În  raport, se explorează constatările cardiovasculare și oncologice legate de boala și decesul său și luăm în considerare o explicație alternativă pentru decesul său, și anume că ar fi putut muri din cauza complicațiilor unui carcinom care a avut originea în plămânul său stâng și s-a extins la dreapta. plămân, evidențiată de hemoptizie continuă. Sugerăm că acest lucru ar fi putut duce la moartea lui subită din cauza fie unui embol pulmonar, fie a unei hemoragii masive intra-toracice, mai degrabă decât a unei „tromboze coronariene”.

Veste terifiantă de la Palatul Buckingham: Regele Charles are cancer

În urma morții sale tronul a fost preluat de Regina Elsabeta a II-a, mama actualului rege, care s-a stins anul trecut.Sursa

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate