Canada și Finlanda deschid turneul marți de la ora 17.00

SocialNews

Final 8-ul Cupei Davis debutează marți după-amiază, la Malaga, Spania, cu meciul dintre Canada (campioana în exercițiu) și Finlanda (debutantă în faza finală). Meciul va începe la ora 17:00, ora României.

Andaluzia este pregătită la patru ace pentru a găzdui cel mai important turneu de tenis pe echipe al anului. Cele mai bune 8 echipe se vor întrece în sferturile de finală, cu scopul de a se încorona ca cea mai bună echipă din lume în 2023.

Palatul Sporturilor José María Martín Carpena va fi martorul acțiunii de marți, 21, până duminică, 26 noiembrie, ziua marii finale.

Federația Internațională de Tenis (ITF) organizează acest eveniment, care își are originea în urmă cu 123 de ani, când SUA a provocat Marea Britanie, concurând sub numele de Insulele Britanice. Cea mai titrată echipă din istoria competiției, cu 32 de titluri, a trecut atunci de britanici, cu o răsturnare de situație surprinzătoare.

Formatul actual, stabilit în 2019, are în vedere un turneu final al Cupei Davis, care a avut diferite forme de-a lungul anilor. În turneul actual, se joacă în sistem eliminatoriu în sferturi de finală, semifinale și finală.

Pe lângă meciul de deschidere dintre Canada și Finlanda, vor mai fi alte trei meciuri din sferturi de finală în trei zile de competiție. Miercuri, de la ora 17:00 (ora României) este programată confruntarea dintre Australia, finalista precedentă (a doua cea mai titrată, cu 28 de titluri) și Cehia (3 titluri, dintre care unul ca Cehoslovacia).

Joi va fi o dublă tură. Dimineața (ora României 11:00), Italia va înfrunta Olanda, în timp ce după-amiaza (17:00), Serbia, care vizează al doilea titlu, va juca împotriva Marii Britanii, care are 10 titluri.

  Antony Blinken abordează problema eliberării ostaticilor de către Hamas cu premierul din Qatar

Sârbii îl au în echipă pe numărul 1 mondial1, Novak Djokovic, care vine după al șaptelea său titlu de Masters în Italia. Echipa britanică l-a pierdut pe fostul număr 1 mondial, Andy Murray, Liam Broady înlocuindu-l pe veteran, retras din cauza unei accidentări.

Vineri și sâmbătă vor avea loc semifinalele, iar finala este programată duminică, 26, de la ora 17:00.

Cine sunt echipele care concurează

Dacă ar fi să ne bazăm pe clasament, este incontestabil că italienii și sârbii au avantaj, deoarece sunt singurii care au în componența echipelor lor jucători din top 10: Italia (Sinner 4) și Serbia (Djokovic 1), ambele specialiste pe terenuri rapide și acoperite (ca și cel spaniol).

De asemenea, sârbii îl au ca al doilea favorit pe Laslo Djere (locul 33), iar Italia îl are pe Lorenzo Musetti (locul 27). Amândoi par a fi concurenți puternici pentru a smulge titlul Canadei (campioana în exercițiu).

Sârbii vor debuta împotriva Marii Britanii (Cameron Norrie locul 18 și jucătorul de dublul Neal Skupski locul 3), iar italienii vor face același lucru împotriva Olandei (Tallon Griekspoor locul 25). În cazul în care ambele câștigă, va avea loc o „finală anticipată” în semifinale.

În cealaltă parte de tablou, Australia va încerca să se întreacă cu Alex de Miñaur (locul 12) și să își ia revanșa pentru înfrângerea suferită în fața Canadei (care va fi lipsită de campionii Shapovalov și Pospisil) în finala din 2022.

Dacă ambele câștigă meciurile din sferturile de finală împotriva Cehiei și a debutantei Finlanda (cu Emil Ruusuvuori ca unic jucător de simplu în top 150), va avea loc o revanșă a ceea ce s-a întâmplat în urmă cu un an în Andaluzia.

  Toți șoferii trebuie să știe asta. Se acumulează sau nu punctele de penalizare din afara țării

Echipele participante:

Canada: Felix Auger-Aliassime – Gabriel Diallo – Alexis Galarneau – Vasek Pospisil – Milos Raonic

Căpitan: Frank Dancevic

Finlanda: Emil Ruusuvuori – Otto Virtanen – Patrick Kaukovalta – Harri Heliovaara – Patrik Niklas-Salminen

Căpitan: Jarkko Nieminen

Republica Cehă: Jiri Lehecka – Tomas Machac – Jakub Mensik – Adam Pavlasek

Căpitan: Jaroslav Navratil

Australia: Alex de Miñaur – Max Purcell – Jordan Thompson – Thanasi Kokkinakis – Matthew Ebden

Căpitan: Lleyton Hewitt

Italia: Jannik Sinner – Lorenzo Musetti – Matteo Arnaldi – Lorenzo Sonego – Simone Bolelli

Căpitan: Filippo Volandri

Olanda: Tallon Griekspoor – Botic van de Zandschulp – Gijs Brouwer – Wesley Koolhof – Jean-Julien Rojer

Căpitan: Paul Haarhuis

Serbia: Novak Djokovic – Laslo Djere – Dusan Lajovic – Miomir Kecmanovic – Hamad Medjedovic

Căpitan: Viktor Troicki

Marea Britanie: Cameron Norrie – Jack Draper – Neal Skupski – Joe Salisbury

Căpitan: Leon Smith

Lista campionilor din toate timpurile:

Statele Unite 32

Australia 28

Marea Britanie 10

Franța 9

Suedia 7

Spania 6

Republica Cehă și Germania 3

Croația și Rusia 2

Argentina, Italia, Africa de Sud, Serbia și Elveția 1Sursa

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment