Se pare că aceste mașini vor dispărea la un moment dat! Este foarte posibil să mai poată fi vândute mașinile cu motoare diesel și pe benzină, doar 14 ani de acum înainte!
Acest lucru se datorează faptului că, planurile de retragere precum și întregul program de reducere a amprentei de carbon de la nivelul Uniunii Europene, sunt din ce în ce mai vizate de oficialii europeni.
Reprezentanții Comisiei Europene deja discută, în mod serios, despre o nouă țintă de interzicere a vânzărilor de mașini pe motorină și benzină. Este vorba despre anul 2035, susțin sursele oficiale.

Conform declarațiilor a trei oficiali europeni, Publicația Politico susține faptul că “Bruxelles-ul pregătește condamnarea la moarte a motoarelor termice”. Este foarte probabil faptul că, aceasta să reprezinte o schimbare majoră față de planurile actuale.
Sursele citate susțin faptul că obiecticul de reducere cu 100% a emisiilor, are drept termen anul 2035. Inițial, atingerea unui nivel de reducere a emisiilor cu 100% era prevăzută pentru anul 2050.
Dacă luăm în calcul durata medie de viață a unei mașini, care este de doar 15 ani, acest lucru poate însemna ca tocmai anul 2035 să fie anul limita pentru vânzarea autoturismelor clasice.
Dacă noua propunere va fi inclusă în proiectul care va fi prezentat la data de 14 iulie, aceasta va intra în discuția statelor membre UE precum și în discuția Parlamentului European.
Este foarte probabil ca, țările în care economia depinde în mare măsură de fabricarea lor, să se opună acestei propuneri.
Până în prezent, doar două companii foarte mari producătoare de automobile, respectiv Volvo și Volfswagen, au deja strategii pentru trecerea la mașinile electrice până în anul 2030. Compania Audi, parte a grupului Volfswagen, va opri vânzarea de autoturisme cu motoare termice încă din anul 2026.
Foarte important este faptul că, mulți constructori cer Uniunii Europene precum și statelor membre, creșterea drastică a cheltuielilor pentru instalarea de puncte de încărcare și să se prezinte oferte de automobile electrice mult mai atractive.
Măsurile radicale din acest domeniu, sunt probabil, consecința directă a faptului că ne confruntăm din ce în ce mai mult cu schimbări climatice mult prea mari.
Sursa – www.digi24.ro