Cauza exploziei la fabrica Azomureș: un bărbat a fost rănit

SocialNews

Operatorul economic a declarat că ruperea conductei care transporta gas sub presiune foarte mare a fost cauza exploziei, iar un incendiu a izbucnit la uzina chimică Azomureș din Târgu Mureș.

Potrivit unui reprezentant al Uzinei Chimice Azomureș, accidentul a fost cauzat de ruperea unei conducte care transporta syngas sub presiune foarte mare.

„Au fost prezentate primele informații ale cauzei incidentului tehnic, fiind vorba de fisurarea unei conducte prin care se transportă gaz de sinteză la presiune foarte mare. Operatorii instalației au aplicat procedurile specifice, au izolat din punct de vedere tehnic zona afectată și au oprit în siguranță instalația Amoniac 3”

, au scris cei de la Azomureș, într-un comunicat postat pe Facebook..

Bărbatul cu răni la mână a primit îngrijiri medicale și a fost externat de la centrul de urgență.

Potrivit uzinei chimice, nu există înregistrări privind emisiile de amoniac în interiorul sau în afara platformei, deci nu există pericol pentru comunitate.

În timpul exercițiului de pornire a unei fabrici de producere a amoniacului pe platforma Azomureș, au avut loc explozii și incendii seara de marți până miercuri.

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate