Ce este anxietatea?

SocialNews

Anxietatea este o reacție la o amenințare sau la un pericol vag sau chiar necunoscut. Vă simțiți îngrijorată, dar nu sunteți sigur de ce. Interesant este faptul că se poate manifesta prin multe tipuri de simptome: transpirații, tahicardie, cramp musculare, tremurături, stare de nervozitate, respirații superficiale, slabă concentrare, etc.

De foarte multe ori, crizele de anxietate apar brusc și sunt foarte intense. Inima bate cu putere, presiunea sangvină crește, apar dificultăți în respirație, amețeli și stare accentuată de oboseală.
Crizele de anxietate apar mai frecvent după o perioadă de stres nobișnuit.
Cum puteți depăși mai ușor o astfel de criză?
Este important să gândiți pozitiv, în primul rând. Trebuie să realizați faptul că nu sunteți în pericol (este cel mai important lucru!) și că este doar un simplu atac de panică iar acesta se va termina curând. Trebuie să rămâneți cât de calm puteți și să încercați să vă liniștiți batăile inimii.
Dacă sunteți acasă și dacă atacul de panică nu este foarte puternic, puteți face o baie caldă. Pentru a fi și mai eficientă, puteți adăuga în apă puțin ulei de levănțică. Levănțica este folosită de aproape 2000 de ani pentru relaxarea sistemului nervos. Chiar și o simplă ungere cu un astfel de ulei va fi suficientă, dacă nu aveți timp sau dispoziția necesară de a face o baie caldă.
anxietateRespirația regulată vă poate ajuta foarte mult să vă controlați rapid starea de anxietate. Așezați-vă, puneți o mână pe abdomen și inspirați încet simțind cum se dilată abdomenul sub mâna dumneavoastră. Țineți-vă respirația timp de 4-5 secunde, apoi expirați foarte încet. Repetați până când simțiți că dispare criza de anxietate.
Poate fi foarte util și un pahar cu lapte cald sau chiar un ceai antianxios. Poate fi ceai de flori de portocal de Sevilla, ceai de levănțică sau ceai de lămâie.
Evitați să beți în exces cafea sau cola. Aceste tipuri de băuturi pot accentua starea de anxietate. Nu este deloc indicat consumul de vin, bere sau alte băuturi alcoolice. Aparent acestea ameliorează starea de anxietate, însă, atunci când alcoolul se elimină, simptomele se pot accentua.
Poate fi util și un complex de vitamine B. Cercetările medicale au arătat că vitaminele din complexul B scad în mod natural stresul.
IMPORTANT!! Anxietatea severă și prelungită poate afecta în mod foarte serios starea de sănatate fizică. Dacă starea de anxietate se prelungește, este recomandat ă mergeți la medic. Foarte important este faptul că simptomele crizelor de anxietate pot mima afecțiuni grave precum hipertiroidismul, hipoglicemia sau chiar infarctul de miocard.

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
1 Comment
servere vps gazduire web servere dedicate