Ce este designul web personalizat? Tot ce trebuie să știți despre site-urile web personalizate

Evans

Vrei un site web adaptat nevoilor afacerii tale. Dar ce înseamnă cu adevărat designul site-ului personalizat? În acest ghid, vom analiza faptele, beneficiile designului web personalizat și diferența dintre designul personalizat și șabloanele de site web personalizate.

Șabloane personalizate, teme personalizate, design de site web personalizat – toate sună ca și cum ar fi același lucru, nu? Un site web creat doar pentru tine.

Dar când vine vorba de „personalizat”, s-ar putea să descoperi că diferite agenții au interpretări foarte diferite a ceea ce înseamnă asta.

Deci, cum poți fi sigur că site-ul pentru care ai fost cotat a fost cu adevărat conceput special pentru tine? 

Acest ghid va explica cum – și de ce este atât de important să cunoașteți faptele.

Ce este un site la comandă?

Site-urile web personalizate sunt cele care au fost proiectate de la zero, fără a folosi șabloane sau modele existente. Pe scurt, site-ul tău personalizat ar trebui să fie complet unic pentru tine.

Confuzia când vine vorba de designul site-ului personalizat este că terminologia poate fi puțin neclară.

De exemplu, o mulțime de dezvoltatori oferă clienților lor șabloane personalizate. Termenul „personalizat” implică ceva unic, dar acest lucru se poate limita adesea la preluarea șablonului sau a temei existente și personalizarea acestuia.

Uneori, este la fel de simplu ca să-ți pui logo-ul în antet. Uneori poate include unele modificări de aspect și variații ale culorilor, fonturilor și imaginilor. 

Dar în esență, acesta este încă un șablon.

O temă personalizată este puțin mai complicată. 

Platforme precum WordPress folosesc teme pentru a seta stiluri de design pentru un site web. Deci, atunci când proiectați un site web pe WordPress, puteți crea o temă unică, personalizată de la zero, doar pentru acest proiect.

Cu toate acestea, am întâlnit adesea cazuri în care termenul „temă personalizată” a fost folosit de designeri atunci când se referă la o temă personalizată preexistentă.

Aceasta înseamnă că vă oferă de fapt un serviciu de „șablon personalizat”, nu un site web cu adevărat personalizat. Aceasta nu poate fi neapărat necinste din partea designerului, ci doar o diferență în utilizarea terminologiei.

Pentru a rezuma, orice începe cu un șablon NU este un site web personalizat.

O temă personalizată sau personalizată poate fi un site web personalizat, în funcție de designerii cu care vorbiți.

Dar un site web cu adevărat personalizat este întotdeauna unul care este conceput de la zero, exclusiv și în întregime pentru tine.

Asta nu înseamnă neapărat că un site web non-personalizat este în mod inerent rău – poate economisi o mulțime de timp și bani, iar un șablon poate fi uneori alegerea potrivită pentru o întreprindere nouă sau mică.

Beneficiile designului web personalizat

Așa că acum știți ce este designul site-ului personalizat, să vorbim despre de ce credem că este important.

Cel mai evident beneficiu este, desigur, originalitatea. Dacă decideți să nu faceți personalizare, atunci nimic nu vă împiedică să ajungeți cu aproape exact același site ca și un concurent pe drum.

Amestecarea nu este o strategie bună pe internet. Dacă site-ul tău web arată asemănător cu al tuturor, te vei lupta să-ți convingi publicul să-ți amintească de tine.

Un alt beneficiu esențial al unui site web personalizat este posibilitatea de a planifica o călătorie intuitivă a utilizatorului.

  10 strategii simple pentru un marketing de continut de succes

Experiența utilizatorului pe site-ul dvs. va fi un factor determinant în modul în care văd afacerea dvs. și dacă puteți obține o rată de conversie bună .

Când lucrați cu un șablon, vor exista întotdeauna restricții cu privire la modul în care vă puteți construi paginile și aspectul. 

Dar, cu dezvoltarea web personalizată, puteți începe prin a vă planifica conținutul și călătoriile utilizatorilor și puteți crea interfața cu utilizatorul în jurul acestei strategii.

Funcționalitatea este un alt domeniu în care un site web personalizat vă poate oferi o flexibilitate mult mai mare pentru a crea experiența dorită. Cu toate acestea, aici s-ar putea să găsiți în continuare restricții, chiar dacă obțineți un design la comandă.

Dacă noul dvs. site web folosește un sistem de gestionare a conținutului precum WordPress sau Drupal sau va fi integrat cu un software terță parte, atunci s-ar putea să vă fie dificil să creați funcționalități personalizate – mai ales atunci când trebuie să facă ceva într-un mod unic.

Acest lucru se datorează faptului că pluginurile sau serviciile pe care poate fi necesar să le utilizați pentru a obține funcționalitatea dorită pot necesita ca site-ul să funcționeze într-un mod specific.

Așadar, dacă proiectul dvs. necesită funcționalitate personalizată, este o idee bună să lucrați cu o companie care vă poate construi ceea ce aveți nevoie, fără a fi nevoie să vă bazați pe platforme, pluginuri sau software standard.

Cât costă un site la comandă?

Unul dintre cele mai dificile elemente ale designului personalizat de site-uri web este să înțelegeți cât costă. De fapt, este destul de complicat încât am scris un articol întreg despre prețurile și bugetele site-ului .

În primul rând, un site web la comandă te va costa întotdeauna mai mult decât un șablon. Și așa ar trebui! 

Cu un șablon sau o temă disponibilă, cea mai mare parte a lucrărilor de proiectare și dezvoltare este deja realizată. Restul este pur și simplu să-l personalizezi la propria marcă și conținut.

Dar cu site-urile web personalizate este mult mai mult de lucru – și nu doar cu designul și dezvoltarea.

Bucuria de a avea un site web la comandă este că puteți planifica totul în mod corespunzător, începând cu persoanele dvs. de utilizator, călătoriile utilizatorilor și conținutul. Înseamnă că fiecare element al proiectului este aliniat cu obiectivele tale pentru site-ul web și cu motivațiile clienților tăi.

Nu te vei trezi că încerci să „completezi” casetele predefinite care există pe un șablon de dragul acestuia.

De aceea credem că site-urile web personalizate sunt adesea cea mai bună abordare dacă doriți să vă folosiți prezența online ca o modalitate de a vă îmbunătăți afacerea, fie prin marketing, managementul reputației sau vânzări directe.

Și, desigur, această muncă suplimentară necesită o investiție suplimentară, dar una care este probabil să merite dacă site-ul tău web va fi un atu pentru organizația ta.

Design web personalizat vs șabloane

Site-urile web personalizate nu sunt întotdeauna cea mai bună alegere pentru toată lumea. Uneori, un site web șablon este tot ce are nevoie o companie.

Cele trei mari motive pentru care ați putea dori să luați în considerare un site web șablon în detrimentul unui design personalizat sunt: 

  • Timp – șabloanele necesită mult mai puțină muncă, așa că sunt mult mai rapide de pus în funcțiune. 
  • Bani – dacă aveți un buget cu adevărat restrâns, un design de șablon, software-ul de la raft sau plugin-urile pot menține adesea prețul scăzut.
  • Simplitate – dacă nu aveți nevoie cu adevărat să generați mai mulți vizitatori sau vânzări prin site-ul dvs. și este doar un caz de bifare a acelei casete pentru „prezență online”, atunci poate că un site web personalizat nu merită investiția pentru dvs. 
  Servicii SEO oferite de o agenție din Sibiu: Cum îți pot ajuta afacerea să prospere online

De asemenea, merită menționat faptul că un site web cu șablon va fi întotdeauna mai bun decât un site web prost la comandă. Dacă aveți un buget redus, sfatul nostru este să lucrați cu un freelancer sau cu o mică agenție care creează ceva simplu și accesibil, bazat pe șablon.

Dar dacă vă așteptați ca site-ul dvs. să fie o parte semnificativă a strategiei dvs. de marketing digital, să vă aducă noi clienți, să convertiți mai mulți vizitatori sau să vă ridice reputația, atunci ar trebui să vă gândiți să faceți personalizare.

De ce ar trebui să alegeți un serviciu de design site web la comandă

La Creativ24 credem cu tărie că, dacă site-ul dvs. web va fi un atu pentru afacerea dvs., acesta trebuie să fie personalizat.

Cu un site web personalizat, vă puteți asigura că prezența dvs. online va conduce la atingerea obiectivelor dvs. de afaceri, fie prin gestionarea reputației, marketing sau vânzări și conversii online.

Un site web cu design personalizat nu vă împiedică să utilizați un CMS de la raft sau o integrare software terță parte. Dar vă deschide ușa dacă aveți nevoie de caracteristici și funcționalități personalizate, precum și de un design web unic, de înaltă calitate .

Deci, dacă aveți un proiect unic și doriți să discutați cu o agenție care iubește să creeze site-uri web personalizate, ne-ar plăcea să auzim de la dvs.!

 

 

Share this Article
Leave a comment