Ce este un certificat SSL și am nevoie de unul?

Evans

Securitatea ar trebui să fie o prioritate de top pentru orice site web. Aflați ce este un certificat SSL, diferitele tipuri și dacă aveți nevoie de un certificat SSL pentru site-ul dvs.

Certificatele SSL sunt o parte importantă a securizării site-ului dvs. web și, de asemenea, vă ajută să arătați profesionist și reputat în fața clienților.

În acest articol, vom vorbi despre cum să obțineți un certificat SSL securizat și să vă serviți site-ul web prin HTTPS, precum și despre cum să treceți prin diferitele tipuri de certificate SSL care există și despre procesul de obținere a unuia de la furnizorul dvs. de găzduire web

Ce este un certificat SSL și de ce este important?

Termenul „SSL” înseamnă Secure Sockets Layer, iar un certificat SSL este cel care asigură transmiterea datelor între un browser și un server. 

De exemplu, dacă efectuați o plată online, SSL protejează informațiile cardului pe care le introduceți pe site, deoarece sunt transmise serverului care vă procesează plata.

Deținerea unui certificat SSL este, de asemenea, modul în care puteți face site-ul dvs. HTTPS securizat și puteți afișa micul lacăt care arată site-ul dvs. ca fiind protejat.

Certificatele SSL au reprezentat o parte esențială a protecției datelor de pe site-uri web de mulți ani, dar în trecut erau folosite mai ales pentru site-urile web în care erau procesate plăți sau dacă erau partajate date sensibile.

Astăzi, acestea sunt utilizate pe toate tipurile de site-uri web, iar browserele încurajează această tendință de a forța site-urile web să utilizeze HTTPS, arătând site-urile web fără criptare SSL ca fiind „Nesigure”.

Care este diferența dintre SSL și TLS?

TLS înseamnă „Transport Layer Security” și este o versiune actualizată a criptării SSL originale. Deci, un certificat SSL modern este din punct de vedere tehnic un certificat TLS, dar termenul „SSL” a devenit atât de familiar în industrie, încât oamenii au continuat să-l folosească pentru a descrie noua tehnologie.

Când aveți nevoie de un certificat SSL?

În mod ideal, fiecare site ar trebui să fie securizat cu un certificat SSL. În trecut, SSL-urile erau cu adevărat necesare doar dacă vindei lucruri prin site-ul tău web sau solicitai date sensibile, dar totul s-a schimbat în ultimii câțiva ani.

Recent, browserele au încurajat toate site-urile web să utilizeze certificate SSL, Google chiar luând măsuri pentru a arăta site-urile web fără securitate SSL ca fiind nesigure.

Acest lucru a început cu un semn gri „nu este sigur” în bara de adrese.

Aceasta evoluează acum într-o pagină de avertizare completă dacă cineva încearcă să folosească un site web nesecurizat.

După cum vă puteți imagina, acest ecran de avertizare este un steag roșu imens pentru utilizatori, iar Google a făcut chiar dificilă ignorarea avertismentului și continuarea, deoarece această opțiune este pe un fundal negru pentru a o face mai puțin vizibilă.

Acesta este un stimulent masiv pentru a vă asigura că site-ul dvs. are un certificat SSL, astfel încât să vă puteți asigura că Google și alți furnizori nu împiedică oamenii să vă viziteze site-ul.

Motoarele de căutare clasifică, de asemenea, site-urile web cu criptare SSL puțin mai sus, deci este, de asemenea, o modalitate bună de a obține o mică îmbunătățire SEO în același timp.

Ce certificat SSL am nevoie?

Există câteva tipuri diferite de certificat SSL. Unele vă permit să securizați mai multe domenii sau subdomenii, iar altele oferă o securitate mai robustă.

SSL validat pentru domeniu

Acesta este cel mai comun tip de certificat SSL, pe care îl puteți valida în calitate de proprietar al domeniului. Aceasta este cea mai bună alegere pentru marea majoritate a site-urilor web și, de asemenea, este, de obicei, și cea mai ieftină! În unele cazuri, le puteți obține gratuit – mai multe despre asta mai târziu.

Un DV SSL vă poate oferi toată protecția de care aveți nevoie, indiferent dacă vindeți produse online sau dacă aveți doar un formular de întrebare de bază.

Validare extinsă și SSL validat de organizare

Certificatele SSL EV și OV necesită puțin mai multe detalii pentru a securiza validarea, deoarece verifică detalii suplimentare, cum ar fi adresa companiei și alte informații despre organizație.

În trecut, browserele arătau numele oficial al companiei la începutul adresei URL atunci când vizitați un site web securizat de un certificat EV (deși nu de OV), dar nu mai este cazul.

Deci, pentru un utilizator, nu există nicio diferență vizuală între un site web securizat prin certificate DV, OV sau EV .

Și pentru a fi clar, securitatea tehnică reală a acestor certificate SSL diferite este exact aceeași. Singura diferență constă în verificările efectuate pentru a se asigura că site-ul web este deținut de o companie înregistrată. 

Ceea ce ne duce la întrebarea, ce rost are să cheltuiți mai mulți bani pe un certificat SSL care nu oferă utilizatorilor nicio securitate suplimentară pe site-ul propriu-zis? 

Dacă doriți să citiți puțin mai multe detalii despre diferența dintre certificatele EV, OV și DV SSL, iată un articol genial al lui Scott Helme care întreabă dacă certificatele EV merită cu adevărat .

SSL un singur domeniu

Majoritatea certificatelor SSL sunt necesare doar pentru a acoperi un singur domeniu, așa că aceasta este cea mai bună opțiune pentru majoritatea oamenilor.

Certificate SSL wildcard

Certificatele SSL Wildcard sunt necesare dacă aveți subdomenii pe care doriți să le securizați alături de site-ul dvs. principal.

Deci, dacă aveți o gamă largă de subdomenii, să presupunem că am avut seo.creativ24.co.ro și design.creativ24.co.ro, un SSL Wildcard ar acoperi acestea, precum și domeniul principal creativ24.co.ro

Certificate SSL pentru mai multe domenii

Un SSL Multi Domain folosește un certificat pentru a acoperi mai multe domenii – dar acele domenii trebuie să fie sub aceeași IP. Sunt cunoscute și ca certificate de nume alternativ al subiectului (SAN) sau certificate de comunicare unificată (UCC).

Dacă aveți mai multe domenii diferite sub controlul dvs. și utilizați aceeași adresă IP, aceasta ar putea fi o opțiune bună pentru dvs. 

 

Dar, pe scurt, pentru marea majoritate a oamenilor, un singur certificat SSL de validare a domeniului va fi tot ce aveți nevoie.

Share this Article
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate