Ce înseamnă actualizarea utilă de conținut de la Google pentru site-ul dvs. web

Evans

Actualizarea de conținut utilă de la Google este aici și este momentul perfect pentru a vă schimba strategia SEO. Vă vom arăta cum să auditați și să vă actualizați conținutul pentru a vă asigura că este cât mai util posibil.

Ce este Actualizarea de conținut utilă?

Actualizarea de conținut util de la Google este probabil cea mai mare schimbare a algoritmului de la actualizarea Panda din 2011 și vizează aceeași problemă – black hat SEO.

Black hat SEO este locul în care oamenii încearcă să-și îmbunătățească clasarea site-ului sau vizibilitatea în Google folosind tactici cu rea-credință. De exemplu, actualizarea Panda a vizat persoane care cumpărau o mulțime de link-uri spam de valoare mică.

În acest caz, Google vizează conținut prost. În special, tipul de conținut care de fapt nu ajută utilizatorii să găsească informațiile de care au nevoie.

Cum funcționează Actualizarea de conținut utilă?

În esență, Google schimbă modul în care evaluează conținutul, folosind învățarea automată pentru a descifra dacă conținutul este de fapt „util” pentru un utilizator. 

Această analiză va fi un nou semnal la nivelul întregului site, care este inclus ca parte a procesului general de clasare al Google. Aceasta înseamnă că nu este considerată o acțiune manuală sau spam, așa că nu vor exista alerte în Google Search Console.

Asta înseamnă că va trebui să fii atent pe clasamentul tău, deoarece acesta va fi primul (și singurul) semn de avertizare că Google are o problemă cu conținutul tău.

În prezent, actualizarea analizează doar căutările în limba engleză, dar Google intenționează să o lanseze în alte limbi în viitor.

Când are loc Actualizarea de conținut util?

Google a început să lanseze actualizarea pe 25 august 2022 și ar trebui să dureze aproximativ 2 săptămâni pentru a se implementa complet în căutările în limba engleză.

Odată ce actualizarea a fost lansată complet, este posibil să existe o anumită volatilitate timp de câteva luni, pe măsură ce noul clasificator devine mai inteligent și învață cum să identifice mai bine conținutul util sau neutil.

Pe cine afectează Actualizarea de conținut util?

Această actualizare va afecta pe toată lumea! Deoarece este o actualizare la nivel de site, conținutul de pe fiecare pagină a fiecărui site web va fi luat în considerare.

Asta înseamnă că, dacă conținutul principal al site-ului tău web este super relevant și util, dar secțiunea ta de știri are o mulțime de conținut irelevant care doar pentru a atrage clicuri, atunci site-ul tău ar putea avea în continuare de suferit.

Se aplică chiar și conținutului generat de utilizatori, așa că poate fi necesar să luați o mână mai fermă când vine vorba de moderare și subeditare dacă site-ul dvs. web include mult conținut generat de utilizatori. 

De ce este necesară această actualizare?

Toată lumea știe că conținutul este esențial pentru o mare campanie SEO – și pentru marketing în general. 

Dar unii marketeri lipsiți de scrupule încearcă să joace sistemul producând articole de calitate scăzută. Acestea includ articole de neînțeles, umplute cu cuvinte cheie scrise de AI, conținut decupat din mai multe alte articole și introdus într-unul nou sau clickbait care pretinde că răspunde la o întrebare la care nu se poate răspunde.

De fapt, a existat o mare creștere a numărului de oameni care includ cuvântul „reddit” în căutarea lor pe Google, deoarece știu că pe Reddit vor primi un răspuns care a fost scris de un om real.

Așadar, Google ia măsuri pentru a plasa din nou conținutul orientat spre oameni în fruntea rezultatelor căutării.

Cum decide Google dacă conținutul meu este util?

Scopul principal al acestei actualizări este să se asigure că conținutul pe care oamenii îl consideră util este recompensat, iar conținutul care tocmai a fost creat pentru motoarele de căutare nu este.

De exemplu, o strategie SEO obișnuită este de a pretinde că răspunde la o întrebare la care de fapt nu se poate răspunde – cum ar fi data de lansare a unui film care nu a anunțat încă o dată de lansare.

Alte probleme comune sunt conținutul care nu se potrivește cu adevărat cu site-ul dvs. web, conținutul care rezumă doar alte articole fără un punct de vedere unic și conținutul prost scris sau automatizat.

 

Așadar, dacă scrieți conținut unic, relevant, conceput pentru piața dvs. țintă, sunt șanse să fiți bine!

Share this Article
servere vps gazduire web servere dedicate