Cele mai bune 5 microfoane Rode

Evans

Alegerile noastre:
1. Rode NT1 Cel mai bun pentru studio
2. Rode VideoMic Pro+ Cel mai bun pentru cameră
3. Roll Procaster Cel mai bun pentru podcasturi
4. Rode VideoMicro Cel mai bun micro pentru cameră
5. Rode NT-USB Cel mai bun USB

1. Rode NT1


 

Începând cu lista noastră este unul dintre microfoanele mele preferate Rode, o variantă a primului microfon pe care l-au lansat, Rode NT1. Acest microfon cu condensator cu diafragmă mare este una dintre cele mai bune opțiuni pentru cei care doresc să își instaleze propriul studio acasă, datorită prețului corect și audio de înaltă calitate. Când cumpărați Rode NT1, nu primiți doar microfonul; primești toate accesoriile de care ai nevoie pentru a începe.

Ceea ce îmi place la acest microfon este cât de bine l-au conceput astfel încât să obțineți cel mai pur sunet. Rode NT1 oferă un autozgomot ultra-scăzut de doar 4,5 dB . Ei au suspendat traductorul în interiorul microfonului folosind sistemul Lyre de la Rycote, minimizând vibrațiile la nivelul capsulei. Pe lângă asta, primești un suport de șoc în cutie pentru a te gândi la asta ca o protecție dublă împotriva vibrațiilor.

Rode folosește, de asemenea, un model polar cardioid pentru NT1, ceea ce înseamnă că microfonul va fi sensibil doar la sunetul care vine prin partea din față a capsulei. Acest microfon capsulă de 1 inch are o gamă extinsă de răspuns în frecvență de la 20 Hz la 20 kHz, care acoperă spectrul comun al urechii umane.

Acest lucru vă permite să obțineți acele joase profunde și bogate, precum și înalte clare și, după ce ați folosit Rode NT1 în multe ocazii, vă pot spune că reproducerea vocii este foarte fluidă. Este un microfon foarte sensibil, dar nivelul de detaliu pe care îl veți obține din audio este remarcabil, motiv pentru care este microfonul meu Rode preferat pentru studio.

2. Rode VideoMic Pro+


Rode VideoMic Pro+ este microfonul meu favorit din toate timpurile de la Rode, cu care am lucrat în atâtea ocazii. Probabil că ați văzut acest microfon dacă ați petrecut suficient timp în preajma unor echipe de filmare mai mici, mai ales în mediile de liceu sau colegiu. Am văzut oameni care îl folosesc în proiecte de colegiu, videoclipuri muzicale cu buget redus, reclame de afaceri și multe altele. Motivul pentru care? Este fenomenal.

Rode VideoMic Pro+ este mai mult decât un simplu microfon video cu sunet grozav, cu o capsulă/tub de linie și parbriz îmbunătățite. După cum ne așteptăm, beneficiați de o experiență audio bogată, cu frecvențe cu gamă largă și sistemul clasic de suspensie Rycote Lyre la bord pentru protecție audio.

Rode face un pas mai departe cu funcția de comutare digitală. Veți avea mult mai mult control asupra sunetului pentru a reduce nevoia de post-producție și editare. Acesta include un filtru trece-înalt în 2 trepte, care reduce frecvențele joase (gândiți-vă la zgomotul din trafic sau la unitățile A/C). Controlul câștigului în 3 etape cu o funcție de +20dB îmbunătățește calitatea audio pe camerele DSLR sau fără oglindă. Există, de asemenea, un impuls de înaltă frecvență pentru a îmbunătăți claritatea și un canal de siguranță pentru a se asigura că semnalul nu este tăiat atunci când apar vârfuri neașteptate.

Există atât de mult mai multe caracteristici decât cele pe care le-am enumerat, dar acestea sunt cele mai importante în opinia mea. Ei fac lucruri interesante cu funcția de alimentare automată, inclusiv bateriile opționale. În general, Rode VideoMic Pro+ este unul dintre cele mai bune microfoane Rode pe care le folosesc de mulți ani.

3. Roll Procaster


Cel mai bun microfon Rode pentru podcasturi merge cu ușurință la Rode Procaster, o operă de artă absolută. Deși nu este cel mai popular microfon al lor pentru podcasting , este cu ușurință cel mai bun. Oferind același nivel de performanță ca și opțiunile de ultimă generație, Rode Procaster este o alegere fantastică pentru oricine, fie abia la început, fie deja aprofundat în difuzare.

Rode Procaster este adaptat aplicațiilor vocale, oferind performanțe fără compromisuri cu sunet de calitate transmisie. Spre deosebire de unul dintre cei mai mari concurenți ai săi, oferă un randament ridicat de la capsula dinamică. Poți avea încredere că vocea ta va fi în plină expansiune, cu un răspuns în frecvență personalizat completează și îmbunătățește vocea pentru a te asigura că ești mereu mulțumit de rezultat.

O zonă în care Rode depășește, iar capsula internă de montare la șoc ajută la gestionarea zgomotelor prin absorbția vibrațiilor microfonului. Există, de asemenea, un filtru pop intern care va reduce plozivele , care sunt întreruperi ale vântului (care duc la distorsiuni) cauzate de silabe precum „P” și „B”. Rode Procaster vă oferă, de asemenea, o respingere superioară a zgomotului ambiental!

Construcția robustă, integral din metal înseamnă că obțineți un microfon extrem de durabil, care vă va dura anii următori. Când echipa mea analizează microfoanele noastre, ne place să le lăsăm o grămadă la sfârșit și apoi să vedem cum funcționează, iar Procaster a rezistat acestui test (rezultatele pot varia). Per total, este unul dintre cele mai impresionante microfoane de la Rode.

4. Rode VideoMicro


Unul dintre cele mai populare microfoane de pușcă de la Rode este numitul corespunzător Rode VideoMicro, un microfon de dimensiuni micro pentru cameră. În ciuda faptului că sunt atât de popular, am mai puțină experiență cu acesta decât celelalte două microfoane pe cameră din această listă, dar nu lăsați asta sau prețul mic să vă păcălească! Acest microfon este mai mult decât se vede.

Rode VideoMicro este unul dintre cele mai miniaturale microfoane cu pușcă pe care le-am folosit vreodată, având o lungime de 80 mm și 42 g (grame). Corpul este realizat dintr-o construcție integrală din metal, cu un condensator cardioid de înaltă calitate pentru preluarea sunetului. Corpul din aluminiu oferă un nivel ridicat de respingere RF, blocând semnalele de frecvență de la alte dispozitive, ceea ce, după cum vă puteți imagina, este destul de esențial atunci când montați pe o cameră.

Rode include un parbriz cu blană de lux care vă permite să lucrați la proiecte în aer liber (cum ar fi nunți) fără riscul ca vântul să vă distorsioneze sunetul. Veți primi, de asemenea, un suport pentru pantof pentru cameră cu un suport de șoc Rycote Lyre, care împiedică vibrațiile să vă întrerupă sunetul în timp ce mutați camera. În plus, veți putea conecta microfonul direct la cameră, astfel încât să nu aveți nevoie să vă faceți griji cu privire la baterii!

Pentru mulți dintre noi este ușor să fii prins de prețul unui microfon, dorind mereu cea mai mare și cea mai bună opțiune de pe piață. Pentru proiectele mici, însă, VideoMicro este unul dintre cele mai bune microfoane Rode pe care le puteți obține și există un motiv pentru care este atât de popular.

5. Rode NT-USB


Rode NT-USB este unul dintre microfoanele mele USB preferate din toate timpurile și unul dintre microfoanele mele preferate Rode. Rode face publicitate acestui microfon ca fiind „de calitate de studio”, sincer, nu greșesc. Unul dintre cele mai mari avantaje oferite de microfoanele USB este să vă conectați direct la computer și să porniți. Alte microfoane de studio necesită mai multe echipamente, cum ar fi un preamplificator, pentru a da putere microfonului.

Acestea fiind spuse, Rode NT-USB nu este doar pentru studio. În ultimii 20 de ani, s-a înregistrat o creștere masivă a creării de conținut, cu o creștere cu 50% a fluxurilor de jocuri video doar în ultimii doi ani. Ideea de a putea juca jocuri video pentru a trăi sună ca un paradis, iar cel mai bun loc pentru a începe este cumpărarea unui microfon USB ca acesta. În timp ce piața microfoanelor USB a crescut drastic, Rode NT-USB încă deține un loc de top în cartea mea.

Răspunsul în frecvență cu gamă largă se întinde de la 20 Hz la 20 kHz, asigurând o rețea consecventă în joase profunde și înalte clare. Echipa mea a înregistrat piese de chitară cu Rode NT-USB de mai multe ori și au ieșit uimitoare. Mulți oameni sunt sceptici cu privire la utilizarea unui microfon USB pentru ceva atât de complex, dar au parcurs un drum lung.

În cutie, veți găsi un filtru anti-pop profesional și un trepied. Cu toate acestea, nu vă limitați doar la asta, deoarece microfonul este compatibil atât cu suporturi de șoc, cât și cu suporturi de înaltă calitate pentru brațul microfonului . Vă pot asigura că acest microfon versatil va fi o achiziție pe care nu o veți regreta.

Share this Article
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate