Cetatea țărănească Saschiz

SocialNews

Cetatea țărănească Saschiz a fost construită în secolul al XIV-lea.

Scopul construirii ei a fost, bineînțeles, pentru a proteja locuitorii de aici și din localitățile învecinate, de invadatori. Spre deosebire de celelalte cetăți, aceasta a fost construită în stil german, fiind chiar opera comunității germane de aici.
Așa cum se poate vedea pe inscripția aflată pe zidul din partea de nord-vest a cetății, construcția a început în anul 1347 și a fost finalizată la sfârșitul secolului al XIV-lea, după cum spun istoricii.
Cetatea țărănească Saschiz
Tot aceștia susțin faptul că, cetatea din Saschiz a fost ridicată pe ruinele unei foste fortificații romane și avea rolul de a păzi drumul care leagă Rupea de Sighișoara.
Patru turnuri de colț și două turnuri de poartă au fost clădite chiar în zidul de incintă. Înălțimea lui este de 7-9 metri. Cele patru turnuri se numesc Turnul Voievodal, Turnul Preotului, Turnul Porții, Turnul Școalei și Turnul de Pază.
Fostele ziduri de apărare din componența cetății au supraviețuit vremurilor și pot fi văzute și astăzi, din fericire.
Există și o legendă foarte frumoasă: celor care spun „Noapte bună” sau „La revedere” Cetății, li se răspunde cu un salut format din 6 sau 7 silabe.
Este situată pe DN13, la doar 20 de km distanță de Sighișoara. Este un loc foarte frumos, plin de istorie, pe care merită să îl vizitați.

  Arcul de Triumf din București
Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
1 Comment