China lansează prima linie de tren de mare viteză în apropiere de strâmtoarea Taiwan

SocialNews

China lansează prima linie de tren de mare viteză în apropiere de strâmtoarea Taiwan

China a lansat prima sa linie feroviară de mare viteză, care parcurge malul oceanului, de-a lungul coastei provinciei de sud-est Fujian, lângă strâmtoarea Taiwan, conform Mediafax.

Un tren a plecat joi dimineață de la Fuzhou, capitala provinciei Fujian din estul Chinei, marcând deschiderea căii ferate de 277 de kilometri dintre Fuzhou, Xiamen și Zhangzhou, a raportat Xinhua, potrivit Reuters.

Este prima linie rapidă, care traversează podurile din trei golfuri și atinge viteza maximă de 350 km pe oră, a anunțat presa de stat, citând China State Railway Group Co Ltd, operatorul feroviar al țării.

Distanța dintre Fuzhou și Xiamen, un centru economic și o zonă turistică, este parcursă în mai puțin de o oră.

În 2022, China avea 42.000 km de cale ferată de mare viteză, iar lungimea tronsoanelor pe care se poate circula cu viteza de 350 km pe oră se apropia de 3.200 km.Sursa

  Autostrada Transilvania este coloana vertebrală a infrastructurii rutiere din Ardeal pe care se ridică economic regiunea Sălajului
Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment