Coduri galbene, portocalii și roșii în toată țara. Furtuni, căldură și neplăceri termice severe …

SocialNews

În același timp, au fost menținute avertizările de caniculă, pentru joi și vineri întreaga țară se află sub cod galben, în timp ce în Oltenia și cea mai mare parte a Transilvaniei este cod portocaliu, potrivit News.ro.

Districtele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj și Maramureș rămân sub Codul Roșu de temperaturi extreme și disconfort termic deosebit de sever.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat mesajele și a emis o avertizare a Codului Galben de instabilitate atmosferică tranzitorie accentuată pentru joi, între orele 12:00 și 23:00.

″În intervalul menţionat, local în zonele de munte, Dobrogea, Moldova şi Muntenia vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp cantităţile de apă vor depăşi 25….40 l/mp”

, a arătat ANM.

În același timp, avertismentul Cod galben este menținut pentru joi și vineri – val de căldură, val de căldură și disconfort termic ridicat, valabil în toată țara.

“Joi şi vineri (24 şi 25 iunie) în sud-vestul şi centrul ţării, valul de căldură se va intensifica, va fi caniculă şi disconfort termic accentuat. Se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 37 şi 39 de grade în Oltenia şi între 35…37 de grade în cea mai mare parte a Transilvaniei. Valorile nocturne nu vor coborî, în general, sub 20…22 de grade”

, a arătat ANM.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată și extinsă de vineri seara și va acoperi majoritatea regiunilor.

În Oltenia și în cea mai mare parte a Transilvaniei, joi și vineri este cod portocaliu – val de căldură și inconveniente termice severe. Tot în județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj și Maramureș rămâne în vigoare Codul roșu al temperaturilor extreme și al disconfortului termic deosebit de accentuat.

Astfel, joi și vineri în județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj și Maramureș se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu înregistrările absolute ale perioadei. Acestea vor fi cuprinse între 39 și 41 de grade și între 35 și 38 de grade în nord-vest. Noaptea, valorile termice nu vor scădea, în general, sub 20-24 de grade.

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
servere vps gazduire web servere dedicate