Columbienii implicați în asasinarea președintelui din Haiti, pot fi foști militari

Laura

Ministrul columbian al Apărării, Diego Molano, a precizat astăzi că cel putin șase columbieni, implicaţi în asasinarea preşedintelui din Haiti, ar fi foşti militari, precizează AFP.

Informaţiile iniţiale indică faptul că sunt cetăţeni columbieni, foşti membri ai armatei. Am dat instrucţiuni… poliţiei şi armatei să coopereze imediat în această anchetă pentru
a clarifica aceste fapte″⁣, a menţionat ministrul într-un mesaj video transmis presei.


Poliția haitiană a declarat joi seara faptul că :“A fost un comando de 28 de atacatori, între care 26 de columbieni care au efectuat operaţiunea de asasinare a preşedintelui”, a declarat Léon Charles, director general al poliţiei haitiene, într-o conferinţă de presă, precizând că cei doi americani şi 15 columbieni au fost arestaţi, trei ucişi şi alţi opt sunt căutaţi.

Preşedintele haitian Jovenel Moise, în vârstă de 53 de ani, a fost asasinat în noaptea de marţi spre miercuri de bărbaţi înarmaţi care au luat cu asalt reşedinţa acestuia din cartierul Pelerin situat în capitala ţării, Port-au-Prince. În atac a fost rănită şi prima doamnă, Martine Moise.

Sursa – www.digi24.ro

Share this Article
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate