Combinația dintre vaccinurile Pfizer și Astra Zeneca generează o importantă reacție imună, potrivit unui studiu realizat de către Universitatea din Oxford

Laura

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii Universității din Oxford, folosirea combinată a vaccinurilor Pfizer/BioNTech și AstraZeneca/Oxford generează o “puternică” reacție imună împotriva COVID – 19, relatează CNBC.

Studiul respectiv a descoperit faptul că, dozele alternative ale celor două vaccinuri au generat o imunitate puternică. Cercetătorii au mai constatat că, răspunsurile imune diferă în funcție de ordinea de imunizare, vaccinul Oxford – AstraZeneca urmat de vaccinul Pfizer-BioNTech, generând un răspuns mai bun comparativ cu varianta inversă, informează News.ro.

Cercetătorii britanici ai acestui studiu, au precizat că dozele vaccinurilor au fost administrate la un interval de patru săptămâni. În curând, vor fi publicate și datele disponibile pentru un interval de 12 săptămâni între doze.

Concentrații mari de anticorpi au fost generate împotriva proteinei IgG cu țepi a SARS-CoV2 în cadrul ambelor programe “mixte” (vaccin Pfizer-BionTech urmat de Oxford-AstraZeneca și Oxford-AstraZeneca urmat de Pfizer-BioNTech), potrivit rezultatelor obținute de cercetătorii britanici.

“Rezultatele arată că, atunci când sunt administrate la un interval de patru saptămâni, ambele programe mixte induc un răspuns imun care este peste pragul stabilit de programul standard al vaccinului Oxford/AstraZeneca”

 Astfel, s-a observat că ambele programe mixte au indus anticorpi mai mari decât programul “standard” cu două doze de vaccin Oxford-AstraZeneca.

Atât Marea Britanie cât și SUA au autotizat vaccinurile pentru COVID-19. Acestea stimulează sistemul nostru imunitar să genereze anticorpi, care reușesc să ne protejeze de infecții. Gloculele albe specializate, care mai sunt numite și limfocite B, produc anticorpii de care organismul are nevoie pentru a lupta cu acest virus periculos.

Celulele T reprezintă un al doilea tip de celule albe din sânge care joacă un foarte important rol în funcționarea sistemului nostru imunitar. Celulele T pot ataca celulele care au fost infectate cu un agent patogen sau virus, spre exemplu COVID-19, și de asemenea, pot ajuta celulele de tip B să producă anticorpi.

Sursa – www.stiripesurse.ro

 

Share this Article
servere vps gazduire web servere dedicate