Comercianții din Ungaria vor trebui să ….împacheteze cărțile LGBTQ+…în așa fel încât coperțile lor să nu fie vizibile!

Laura

Autoritățile maghiare au ….obligă comercianții să împacheteze cărțile pentru copii care prezintă homosexualitatea într-o lumină favorabilă astfel încât coperțile să nu fie vizibile. Aceasta este o decizie care reaprinde lupta guvernului Orban cu activiștii pentru drepturile omului și mai ales, cu Uniunea Europeană.

Vineri a fost publicat un decret în această țară care interzice comercianților să vândă reviste sau cărți care conțin elemente explicit sexuale sau care prezintă povești legate de schimbarea de gen pe o rază de 200 de metri distanță față de școli sau biserici. De asemenea, legea interzice și afișarea produselor care conțin personaje cu gen diferit față de cel primit de la naștere.

Deciziile vin la o lună după ce legea anti-LGBT, care interzice promovarea homosexualității și schimbării de gen în școli, a intrat în vigoare. Mai mult decât atât, se pare că acest Decret va fi urmat de alte reguli foarte precise.

Comisia Europeană a deschis deja procedurile legale împotriva Ungariei. UE acuză guvernul de la Budapesta de încalcarea drepturilor la libertatea de exprimare și informare a oamenilor.

                                                                              Sursa – www.stiripesurse.ro
                                                                                 Sursa – www.pixabay.com

Share this Article
servere vps gazduire web servere dedicate