Costurile site-ului web: cum să vă planificați bugetul și de ce mai ieftin nu este întotdeauna mai bine

Evans

Cât costă un site web?

Cu excepția cazului în care ați avut un site web proiectat și construit destul de recent, există șanse mari să nu aveți niciun cadru de referință pentru cât costă construirea unui site web.

Așa că poate fi foarte greu să știi ce ar trebui să pui deoparte pentru noul tău proiect.

Prețul site-ului poate fi dificil de stabilit, deoarece există atât de multe variabile care pot influența răspunsul.

Este similar cu a te întreba cât costă o mașină sau o casă.

Imaginează-ți că ai intrat într-o agenție imobiliară și ai spus „Am nevoie de o casă cu 3 dormitoare, cât costă?”. 

Prețul acelei case va varia în funcție de toți ceilalți factori, locație, stil, dimensiune, stare, așa că vă pune ipoteticul agent imobiliar într-o poziție dificilă.

Ar trebui să vă arate cele mai ieftine case pe care le au – chiar dacă ar putea fi în locația greșită pentru dvs. sau au nevoie de prea multă muncă? 

Îți arată casele de lux din vârful gamei lor, cele cu terenuri de tenis și amenajări de designer, chiar dacă s-ar putea să fie atât de departe de bugetul tău încât nu le-ai lua în considerare niciodată?

În realitate, atunci când vorbești cu un agent imobiliar, acesta trebuie să știe cât mai multe. Locația pe care o căutați, numărul de dormitoare, dacă aveți nevoie de garaj sau doriți o grădină mare, dacă preferați construcții noi sau proprietăți de epocă.

Și mai presus de toate, le oferi un buget cu care să lucreze.

Exact de asta are nevoie agenția ta de design pentru a-ți obține și site-ul potrivit.

Design personalizat vs pachete de site-uri web

S-ar putea să pară o corvoadă să pui tot acest gând, astfel încât să poți oferi agenției tale de design un buget. De ce nu pot să vină cu un preț pentru tine?

Unele agenții vă vor oferi un cost inițial de design web oferind pachete, în care pentru o taxă stabilită obțineți un anumit număr de pagini, funcții și, de obicei, alte lucruri, cum ar fi găzduirea și un domeniu.

Dar este important să rețineți că, în acest fel, cereți un preț și vi se spune ce poate și ce nu poate avea site-ul dvs., în loc să spuneți agenției dvs. de design ce doriți, iar ei să vină cu o cifră pentru dvs.

Când ai o listă stabilită de prețuri, te atrage într-adevăr să-ți vezi site-ul web ca un cost, așa că este important să te uiți la avantajele și dezavantajele alegerii unui pachet de preț simplu, în loc să obții o ofertă pentru un site web complet personalizat. proiecta.

A avea totul stabilit pentru tine într-un singur pachet face lucrurile mai ușoare în anumite privințe.

Vă oferă o structură stabilită cu care să lucrați, dar asta înseamnă că va trebui să faceți munca grea prin crearea întregului conținut, planificarea structurii, gestionarea marketingului și a pune în aplicare toate activele. 

Înseamnă, de asemenea, că nu există loc pentru ceva prea ieșit din cutie. 

Site-ul dvs. va avea caracteristicile incluse în acel pachet și vor trebui să funcționeze într-un mod specific, stabilit.

Dar dacă vă vedeți site-ul web ca pe o investiție în afacerea dvs. – dacă doriți să îl utilizați pentru a vă dezvolta compania, baza de clienți și marja de profit – atunci trebuie să vă gândiți dacă un pachet standard de site este potrivit pentru dvs.

Pachetul pro

 • Prețul și parametrii clari
 • De obicei rapid de configurat

Pachetul contra

 • Chiar dacă vi se spune că acesta este un design „la comandă”, acestea sunt adesea de fapt o temă existentă care este adaptată pentru dvs. (spre deosebire de o temă care este creată pentru dvs. de la zero sau de un design complet la comandă) și nu există nicio garanție nu vei ajunge cu ceva cu adevărat asemănător cu concurentul tău pe drum
 • Setați structura și aspectul – planul este făcut înainte de a începe și este același pentru fiecare client, indiferent de ceea ce doriți să obțineți de fapt de pe site
 • Flexibilitate limitată în funcționalitate – obțineți ceea ce este în pachet
 • Experiență slabă a utilizatorului – un format și o structură stabilite înseamnă că orice planificare pentru UX, SEO sau marketing va fi responsabilitatea dvs., chiar dacă nu este domeniul dvs. de expertiză

Deși este plăcut să ai un preț inițial pentru site-ul web, fără nicio cunoaștere a afacerii tale, a clienților sau a obiectivelor tale cu site-ul web, constructorul tău de site-uri web îți oferă exact același pachet pe care îl oferă oricărei alte companii. 

Fie că este un instalator, un consultant în management, un designer de îmbrăcăminte, o comunitate online, un startup de tehnologie sau un magazin de ceai, producătorul dvs. de pachete vă oferă toate aceleași site-uri web de bază, cu modificări de design pe deasupra.

Acest lucru ar putea funcționa pentru dvs. dacă tot ce aveți nevoie este o prezență online de bază, dar dacă doriți rezultate de pe site-ul dvs., cum le va obține un pachet standard? 

Este afacerea ta la fel ca a tuturor? 

Nu este planul de a ieși în evidență cu site-ul tău – nu se amestecă?

Beneficiile designului la comandă

 • Un site web creat special pentru a vă atinge obiectivele – fie că este vorba de vânzări directe, mai multe rezervări, mai multe întrebări, înscrieri, clienți mai buni sau mai multă expunere.
 • Site-ul dvs. va funcționa așa cum doriți – în loc să încercați să vă includeți nevoile și cerințele specifice într-un șablon existent, site-ul va fi planificat, proiectat și construit în jurul obiectivelor dvs. 
 • Structură și design unic, unul care funcționează pentru UX și arată și fabulos
 • Un site care îți folosește banii cu înțelepciune – caracteristici suplimentare care te fac să te evidențiezi sau lăsând deoparte elemente care nu sunt esențiale pentru a-ți economisi banii pe termen scurt
 • O abordare pe termen lung. Site-ul dvs. va trebui să crească și să se schimbe odată cu afacerea dvs. Obțineți un site care profită la maximum de ceea ce faceți acum, cu ochii pe evoluțiile viitoare. Aceasta înseamnă că, atunci când are loc o schimbare, site-ul dvs. este pregătit pentru aceasta sau este forța motrice din spatele acesteia.

Negative personalizate

 • Site-urile web personalizate sunt de obicei mai scumpe, deoarece, desigur, este nevoie de mai multă muncă pentru a crea ceva unic decât pentru a modifica un design care a fost deja creat
 • Mai multă muncă durează mai mult, așa că dacă doriți ca site-ul dvs. să fie deschis într-o săptămână, este puțin probabil ca un site personalizat să fie pentru dvs.

Pe scurt, un pachet vă va oferi un preț inițial, dar ceea ce vi se oferă este ceea ce obțineți. 

Dacă te duci la comandă, posibilitățile sunt nelimitate.

Prin urmare, cunoașterea bugetului vă ajută agenția să găsească unde sunt cheltuiți cel mai bine banii dvs. Apoi pot crea un site web care funcționează perfect pentru dvs. acum și care va crește odată cu afacerea dvs. în viitor.

Cost sau investiție

Este greu să știi exact ce ar trebui să cheltuiești pe site-ul tău web, dar unul dintre factorii cheie este să te gândești la ceea ce te aștepți să facă site-ul tău pentru tine.

Modul în care vă vedeți proiectul și dacă un site web este un cost sau o investiție pentru dvs. face o mare diferență. 

Costul a ceva este prețul pentru o cană, un birou, un dulap de dosar. Ceva care este aproape același în general și, indiferent de preț, va îndeplini aceeași funcție pentru tine. 

O investiție este ceea ce cheltuiți pentru ceva care vă va îmbunătăți, vă va proteja sau vă va aduce mai multe afaceri, cum ar fi publicitate, asigurări sau software.

Deci întrebarea pe care trebuie să ți-o pui este dacă site-ul tău web este un cost pentru afacerea ta sau o investiție în el.

Dacă așteptarea dvs. de la site-ul dvs. este doar să bifați căsuța pentru „prezență online”, dar nu vă așteptați să vă aducă vreo afacere suplimentară, atunci probabil că este doar un cost pentru dvs. 

În acest caz, ați putea fi perfect mulțumit de un site șablon de 100 GBP. De fapt, ar putea fi tot ce ai nevoie.

Dar dacă vă așteptați ca site-ul dvs. să vă prezinte marca afacerii , să vă câștige bani, să aducă o calitate mai bună a clienților sau să vă câștige mai multe afaceri, atunci merită să vă gândiți la ce ar trebui să investiți în acest proces.

Site-ul dvs. este o parte cheie a bugetului dvs. de publicitate și marketing. Pentru unele companii, este punctul de cotitură pentru ca un client să devină client, punctul de vânzare sau este întreaga afacere în sine. 

O mulțime de companii înțeleg importanța investiției în sensibilizare și cheltuiesc mii pentru publicitate și marketing prin imprimare

Dar adesea nu reușesc să realizeze că site-ul lor trebuie să aibă cât mai multe investiții și gândire – este un pas cheie în acest proces. 

În mod similar, pentru clienții care generează clienți potențiali de mare valoare prin site-ul lor, câștigarea doar a unuia mai poate fi un bonus imens pentru afacerea dvs. Deci nu merită să investești într-un proces care îi va câștiga pe acești clienți mari?

Dar ce ar trebui să investești în site-ul tău web – și ce te aștepți să obții din acea investiție?

 

Este o întrebare dificil de răspuns, dar chiar dacă aveți o idee aproximativă despre ceea ce ați fi fericit să investiți și despre obiectivele pe care vă așteptați să le îndepliniți, agenția dvs. de design poate lua această cifră și vă poate spune cum să cheltuiți cel mai bine. pentru a obține rezultatele de care aveți nevoie.

Share this Article
servere vps gazduire web servere dedicate