Creștere dramatică a numărului de cazuri de COVID-19 în Spania!

SocialNews

 Începând de vineri, numărul cazurilor de COVID-19 din Spania a crescut cu 32.407, majorarea fiind cu 85% mai mare față de weekend-ul trecut. Potrivit agenției Reuters, varianta Delta a dus la un număr mai mare de infectări mai ales în rândul tinerilor.

 Dacă în această țară, rata aferentă unei perioade de 14 zile este de 204 cazuri la 100.000 de persoane, în urcare de la 95 de cazuri înregistrate în urmă cu o săptămână, pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 20 și 29 de ani, rata de infectare a ajuns la valoarea de 640 de cazuri, informează News.ro.

 În Spania până în momentul de față, au fost vaccinate persoanele în vârstă. Acest lucru înseamnă că tinerii nu sunt vaccinați!

Aproximativ 89% dintre spanioli cu vârste de peste 40 de ani au fost vaccinați până acum cu cel puțin o doză de vaccin.

Pentru categoria de vârstă 20-29 de ani, procentul persoanelor vaccinate este însă de numai 14%. Spre deosebire de Franța și Portugalia, Spania a vaccinat persoanele în funcție de vârsta acestora!

 Coordonatorul urgențelor de sanătate, Fernando Simon, a declarat într-o conferință de presă următorul lucru:

“În prezent ne aflăm într-o situație delicată în privința transmiterii, dar măcar nu este reflectată în privința cazurilor grave”.

Numărul internărilor nu a fost afectat, iar gradul de ocupare a secțiilor de terapie intensivă este situat sub 7%.

 De la începutul pandemiei până în prezent, în Spania au fost înregistrate 3.866.475 de cazuri de COVID-19 și 80.934 de decese.

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate