Cristian Ghinea, detalii picante din culisele crizei politice: dezvăluiri din ședințele de Guvern și ale coaliției

SocialNews

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, vine cu o serie de detalii privitoare la modul în care ”mi-am petrecut sfârșitul guvernului”. Ghinea arată că în paralel cu această criză politică, în această săptămână a fost finalizat PNRR-ul României și va fi trimis la Bruxelles.

Cum mi-am petrecut sfârșitul guvernului

Poate e greu de crezut, dar săptămâna asta a fost perioada cheie pentru finalizarea PNRR. Acum, nu știu care dintre detaliile acestei crize politice se vor ține minte peste un an-doi, dar PNRR este programul de guvernare + bugetare + bani pentru următorii 6 ani, așa că vom tot vorbi despre el. În plină criză politică, am considerat că trebuie să finalizez.

Calendarul e cel anunțat în iunie: aprobare în septembrie în Comisie, în octombrie în Consiliu. Negocierile din iunie – iulie trebuiau în august să fie incluse în cele 15 componente ale PNRR. Am făcut asta până pe 23 august, de atunci încoace am lucrat cu Comisia la documentele legale.

Asta înseamnă că din miile de pagini în română fiecare componentă devine un rezumat în engleză (axat pe un ) + un tabel cu milestone și targets, împărțite pe fiecare șase luni până în 2026. Adică ce va face statul român – zeci de legi, sute de reforme și de investiții. Citește tot articolul aici….

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate