Culmea evaziunii – Percheziții la o firmă care vândut telefoane de 43 de milioane de lei fără să declare vreun venit (VIDEO)

SocialNews

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 1 au pus în executare 5 mandate de percheziție domiciliară și 5 mandate de aducere, în Municipiul București și județul Ilfov, într-un dosar penal privind fapte de evaziune fiscală.

Potrivit Poliției Capitalei, în perioada 2019 – 2022, un bărbat, în vârstă de 32 de ani, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, nu ar fi evidentiat în actele contabile și nu ar fi declarat organelor fiscale venituri în cuantum total de 43.361.968 lei, reprezentând încasări din rambursuri în numerar şi în cont colector, obținute ca urmare a comerţului online de telefoane mobile, prin intermediul unui site şi prin intermediul unor entităţi, cauzând un prejudiciu bugetului de stat de 9.350.171 lei.

Potrivit unor surse judiciare, bănuitul se numește Răducă Mihai Marin, are 32 de ani și este administrator al firmei SC Concept Online Prest. Prin intermediul firmei pe care o administra cumpăra telefoanele din afara României. Se ocupa cu vânzarea online de telefoane mobile, smartphone (în special Iphone), prin intermediul site-ului www.phonegsm.ro și prin intermediul entităților FON GSM, GSM ONLINE, ONLINE PHONE, PHONE EXPERT, PHONE MAG, PHONE TEL, cauzând un prejudiciu total bugetului de stat in cuantum de 9.350.171 lei, prin faptul că nu a declarat niciun venit din vânzarea acestor telefoane.

La data de 15 noiembrie 2023, bărbatul a fost depistat și condus la audieri, în baza mandatului de aducere care a fost pus în aplicare. Cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.Sursa

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
servere vps gazduire web servere dedicate