cum a răspuns premierul/ Video

SocialNews

Dacă nu investim în copii nu vom avea niciun viitor, a spus premierul Marcel Ciolacu, la o discuție cu copiii,de Ziua Universală a Drepturilor Copiilor. Premierul a fost întrebat de un copil cum s-ar putea implica elevii în luarea decizilor, un prim pas putând fi participarea la ședințele de Guvern.

Un copil l-a întrebat pe Marcel Ciolacu dacă ar putea copiii să participe la ședințele de Guvern, iar premierul a spus că este importantă investiția în copiii României.

„Dacă nu investim în voi nu vom avea niciun viitor. Trebuie să investim și în salariile profesorilor și o să investim și în baza materială, trebuie foarte mult să investim în voi și mai ales în această egalizare de drepturi și posibilități a fiecărui copil. Unii s-au născut mai norocoși, alții mai puțin norocoși. Statul român trebuie să intervină și să închidă aceste decalaje. E foarte important să veniți în întâmpinarea noastră și să participați la decizii. E un întreg circuit”, a spus Marcel Ciolacu.

Acesta lle-a spus copiilor, de Ziua Universală a Drepturilor Copiilor, că dinamica „este una foarte mare”.

„Provocările sunt mult mai mari decât erau pe timpul meu, mai ales în contextul actual, cu crize, cu războaie. După ce împreună am găsit soluțiile cele mai bune (…) se intră într-o zonă de implementare. În această zonă de implementare noi avem iarăși nevoie. Fiindcă vă spuneți părerea și când punem în aplicare nu găsim întotdeauna pârghiile cele mai bune. La Asociația Municipiilor am spus că autoritățile locale în acest moment în România sunt cele mai stabile. Sunt mai stabile decât guvern și premier. Premieri am schimbat vreo 10 în 10 ani. Ei în schimb au un mandat fix de 4 ani, ceea ce e foarte important și nu putem realiza nimic fără autoritățile locale, fiindcă ei sunt prima interfață a voastră. Nu am nicio problemă și nicio reținere să participați la ședințele de guvern, dar cel mai important este (…) tot circuitul. Dacă venim cu o ordonanță de urgență ea va merge în Parlament, unde e foarte important să mergeți la dezbateri și să cunoașteți tot acest circuit, fiindcă, de fapt și de drept, voi o să ne înlocuiți”, le-a spus premierul, copiilor.

  Clasamentul orașelor lumii cu cele mai mari blocaje de circulație. Bucureștiul se află în top 10

Acesta consideră că doar copiii foarte instruiți vor cunoaște mai bine mecanismul democratic.

„Cu câți veți fi mai instruiți, cu cât veți cunoaște mai bine acest mecanism democratic (…), toate portițele și toți pașii pe care trebuie să îi faceți, cu atât veți fi niște decidenți și niște guvernanți mai buni decât suntem noi azi”, a mai spus Ciolacu.Sursa

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
Leave a comment