Cum să efectuați un audit de conținut pentru Actualizarea de conținut utilă

Evans

Vestea grozavă despre această actualizare este că, dacă vă concentrați deja pe conținut relevant și util (pentru că oricum aceasta este cea mai bună practică SEO!), atunci, dacă vreți, această actualizare vă va ajuta.

Acest lucru se datorează faptului că nu se adresează dvs., ci se adresează persoanelor care NU folosesc cele mai bune practici de redactare a site-ului web  pentru a crea conținut bun și relevant. 

Dar dacă sunteți îngrijorat, veți avea nevoie de un audit amănunțit al conținutului, care poate fi împărțit în 4 pași simpli. 

 

Pasul 1 – Planificarea auditului

Deoarece această actualizare se aplică întregului site web, un audit amănunțit al conținutului ar putea dura destul de mult! Prin urmare, primul pas este să prioritizați paginile care sunt cel mai probabil să fie o problemă.

Sunt șanse ca zonele dvs. cu probleme să provină din zona dvs. de știri, blog sau articole – dar, desigur, aceasta ar putea fi totuși o colecție semnificativă de pagini. 

Deci, cel mai bun mod de a o aborda este să faceți un audit al categoriilor și etichetelor dvs. de articole. Priviți înapoi la calendarul dvs. de marketing de conținut . Alegeți-le pe cele care sunt cel mai puțin relevante pentru afacerea sau site-ul dvs. real. Este posibil ca articolele din aceste categorii să fie cea mai mare problemă pentru dvs.

 

Pasul 2 – Uitați-vă la persoanele dvs. de utilizator

Ar trebui să aveți deja câteva persoane de utilizator pentru publicul țintă. Dacă nu, vă recomandăm să creați câteva!

Aceste persoane de utilizator vor fi cu adevărat utile pentru următoarea etapă a auditului dvs., deoarece veți judeca utilitatea conținutului dvs. în raport cu lucrurile de care publicul țintă ar fi interesat.

 

Pasul 3 – Analizează-ți conținutul

Acum ai la îndemână o listă operabilă de pagini prioritare și persoane de utilizator, va trebui să te uiți prin fiecare pagină pentru a vedea dacă este ceva care ar fi relevant și util pentru utilizatorii tăi.

În mod util, Google a oferit o listă de lucruri pe care trebuie să le urmăriți, care include:

 • Oamenii din publicul dvs. țintă vor găsi acest conținut util?
 • Conținutul arată o experiență de primă mână sau o cunoaștere profundă?
 • Conținutul tău răspunde în mod adecvat la întrebările pe care le ridică?
 • Cineva care citește conținutul ar simți că a avut o experiență satisfăcătoare?

Ideal ar fi ca „da” să fie răspunsul la toate cele de mai sus! Dacă da, sunt șanse ca aceste pagini să fie bine. Dar există și câteva semnale roșii de care trebuie să fii atent, inclusiv:

 • Conținutul a fost creat în mare parte folosind AI?
 • Rezumă în principal alte articole?
 • Subiectul articolului a fost ales pentru că era în tendințe, mai degrabă decât pentru relevanță?
 • Încercați să scrieți într-un anumit număr de cuvinte în beneficiul Google?
 • Promiți că vei răspunde la o întrebare care de fapt nu are răspuns?

Dacă ați răspuns „da” la unele dintre aceste întrebări, este un semn de avertizare că pagina necesită o anumită atenție.

 

Pasul 4 – Cum să vă actualizați conținutul

Acum că aveți o listă de pagini cu probleme, este important să știți ce să faceți cu ele.

Există 4 abordări diferite pe care le puteți folosi aici:

 • Editați | ×
 • Rescrie
 • Fără index
 • Elimina

 

Editați | ×

Uneori, este nevoie doar de o editare bună pentru a readuce ceva pe drumul cel bun. Aceasta este o opțiune bună dacă pagina dvs. este în mare parte bună, dar există câteva zone cu probleme. 

 

Rescrie

O rescrie completă ar putea fi cea mai bună alegere dacă conținutul tău este puțin nețintă, dar poate fi reproiectat în ceva care este pe deplin relevant pentru publicul tău. 

 

Fără index

Dacă conținutul tău nu este cu adevărat „util”, dar trebuie să rămână pe site-ul tău web – de exemplu, dacă este menționat în alte pagini – atunci ar putea fi o idee bună să nu-l indexezi. Aceasta înseamnă că nu va fi accesat cu crawlere de Google (și, prin urmare, nu va interfera cu clasamentul dvs.), dar nu veți pierde conținutul în întregime.

 

Elimina

 

Eliminarea conținutului este cea mai drastică opțiune, dar dacă nu este cu adevărat relevantă pentru publicul dvs., ar putea fi cea mai bună mișcare.

Share this Article
servere vps gazduire web servere dedicate