Cum să-ți faci propria vopsea naturală de păr acasă.

SocialNews

Vopsirea părului a fost mult timp un obicei al femeilor, indiferent de vârstă. Vestea bună este că puteți prepara chiar și o vopsea naturală acasă pentru a se potrivi tipului dvs. de păr.

Vopseaua clasică vs. metode naturale de colorare a părului

Când vine vorba de vopsirea părului, fiecare femeie tinde să meargă la salon. Acolo, profesioniștii îți pot oferi culoarea la care visezi. Cu toate acestea, oricât de bine ar suna această opțiune, există încă mai multe lucruri pe care cineva le va lua în considerare înainte de a picta în salon.

Un impediment poate fi prețul destul de ridicat, mai ales dacă vă mândriți cu o podoabă capilară deasă.

Pe de altă parte, substanțele toxice din vopsea pot provoca iritații grave ale pielii și chiar probleme respiratorii. În plus, părul este afectat de produsele comerciale.

Vestea bună este că există mai multe soluții naturale care pot înlocui vopselele de păr. Plantele sunt principala armă secretă pe care o puteți folosi pentru a vă schimba culoarea părului.

Cafeaua, sfecla și gălbenelele colorează părul

Dacă vrei să folosești coloranți naturali, trebuie să iei în considerare și culoarea părului tău. De exemplu, dacă aveți părul brun închis, brun sau negru, puteți încerca să vă vopsiți cu cafea. Da ai dreptate.

O băutură aromată care vă energizează dimineața este o soluție naturală și foarte eficientă pentru a acoperi părul gri și a conferi culoare și strălucire.

Faceți cafea ca și când doriți să o beți. Nu adăugați zahăr, lapte sau alte ingrediente. În funcție de lungimea părului, puteți face chiar și un litru de cafea. După răcire, puneți-l într-un castron mare.

Păstrați tot părul în cafea timp de 15-20 de secunde, apoi repetați această operație de mai multe ori. După ce faceți acest lucru, apucați-vă părul, nu-l acoperiți cu un prosop, apoi lăsați-l încă 20 de minute. Clătește-ți părul și apoi vei descoperi că și-a schimbat culoarea.

Pudra de henna este, de asemenea, foarte utilă pentru părul negru. Se amestecă 3 linguri cu 150 de mililitri de apă fierbinte și se amestecă compoziția. Lasă-l să rămână peste noapte și aplică-l pe păr a doua zi. Înainte de a vă spăla părul, ar trebui să utilizați pudră de henna timp de cel puțin două ore.

Dacă ești blondă, atunci mântuirea vine de la faimoasele gălbenele. Din aceste plante se prepară suficient ceai și, după ce s-a răcit, lichidul se strecoară. De obicei, spălați-vă părul cu șampon și apoi clătiți-vă părul cu ceai de calendula.

Rubarba poate fi folosită de persoanele cu păr deschis la culoare. Puneți 200 de grame de rubarbă, puțin ulei de măsline, suc de lămâie și puțină apă fierbinte într-un blender. Compoziția rezultată se aplică pe păr și se lasă cel puțin 40 de minute.

Pentru părul roșu se poate folosi și pigmenți naturali. Puneți o sfeclă și doi morcovi în storcător. Sucul obținut se aplică părului după spălarea cu șampon. Trebuie așezat cel puțin o jumătate de oră pentru a obține efectul dorit.

Sursa: www.ciao.ro

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
servere vps gazduire web servere dedicate