Cum va funcționa și când vor fi disponibile vaccinurile împotriva cancerului

SocialNews

Vaccinul ARN mesager, anti-cancer, va fi în curând aprobat și utilizat pe scară largă. După obținerea unor rezultate încurajatoare în prima fază, serul BioNTech se află acum în a doua fază a studiilor clinice, și anume testarea voluntară.

În a doua fază a studiului clinic, vor participa 120 de pacienți cu melanom în stadiul 3 sau 4.

Noul vaccin va trata bolile stabilite, deci nu se va administra vaccinarea preventivă. Serul va stimula imunitatea naturală a organismului în procesul de combatere a bolilor.

Potrivit unui interviu dat pentru Digi24, oncologului Bogdan Tănase,a declarat că va dura cel puțin un an până când vaccinul va fi lansat oficial. Pentru a introduce medicamentul pe piață, acesta trebuie să treacă a treia fază a cercetării.

Serul dezvoltat de BioNTech va fi utilizat în combinație cu medicamentul monoclonal pe bază de anticorpi Libtayo (cemiplimab).

De obicei, în tratamentul cancerului se folosesc combinații de medicamente, care au rolul de a se potența reciproc, ca și antibioticele în cazul unor infecții. Se folosesc în combinație tocmai pentru a preveni apariția unei rezistențe, rezistență care apare inclusiv în cazul unor celule canceroase. De aceea, pentru a preveni apariția unor mecanisme de rezistență la diversele tipuri de terapie, se folosesc mai multe terapii concomitente pentru a eradica toate celulele care sunt anormale în organism

, a mai explicat dr. Bogdan Tănase.

După injectare, vaccinul va „instrui” celulele pacientului cum arată „inamicul”, permițând sistemului imunitar să dezvolte elemente care rezistă celulelor tumorale. Marele avantaj al tehnologiei ARN messenger este că vaccinul poate fi personalizat, ceea ce îl va face mai eficient, cu mai puțină durere în timpul recuperării și cu mai puține efecte secundare. Chimioterapia și radioterapia sunt utilizate în prezent.

De asemenea, BioNTech a cooperat cu Pfizer pentru a dezvolta cel mai popular ser anti-COVID-19 din lume.

Share this Article
Follow:
Socialnews este site-ul dumneavoastră preferat de știri sociale, mondene, sănătate, fashion, turism și muzică. Vă oferim zilnic cele mai variate informații despre domenii cu adevărat importante!
servere vps gazduire web servere dedicate