Dan Barna consideră că Roșia Montana reprezintă o victorie a noii generații politice!

Laura

Ne-am luptat ani de zile pentru protejarea istoriei și a mediului de la Roșia Montană, iar astăzi am primit o veste extraordinară”, a precizat Dan Barba, potrivit agenției Mediafax.

Roșia Montană a fost inclusă astăzi în Patrimoniul Mondial UNESCO! Ne-am luptat ani de zile pentru protejarea istoriei și a mediului de la Roșia Montană, iar astăzi am primit o veste extraordinară. Am susținut activ încă de la început dosarul Roșia Montană la UNESCO și mă bucur că acest sit a reușit să obțină în sfârșit recunoașterea internațională”, transmite Dan Barna.

Copreședintele USR PLUS consideră că această decizie de includere în patrimoniul UNESCO, este o șansă uriașă pentru dezvoltarea și conservarea patrimoniului cultural românesc.

Acum va fi mult mai ușor de accesat finanțări pentru protejarea patrimoniului și investiții în activități economice, care să pună în valoare galeriile romane și peisajul minier al localității. USR PLUS și-a asumat în programul de guvernare un angajament important: să protejăm și să punem în valoare patrimoniul cultural și ne ținem de cuvânt. Roșia Montană este o victorie majoră a noii generații politice”, conchide Barna.

Comitetul Patrimoniului Mondial al UNESCO a decis astăzi ca peisajul minier Roşia Montană a fost înscris în Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO.

Foarte interesant este faptul că, decizia a fost luată chiar în ziua în care se împlinesc 65 de ani de când România se numără printre membrii Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO). Mult noroc!
                                                                                      Sursa – www.stiripesurse.ro

                                 Sursa fotografiilor – www.youtube.com și  www.alba24.ro

Share this Article
Leave a comment
servere vps gazduire web servere dedicate